MacBook Pros 2016

Apple vraagt MacBook Pro-gebruikers naar koptelefoonaansluiting

Hoe vaak gebruik jij de koptelefoonaansluiting in de MacBook Pro? In een enquête vraagt Apple gebruikers van de MacBook Pro of ze deze traditionele aansluiting nog gebruiken. Ook andere aansluitingen komen voorbij, zoals de SD-kaart gleuf.

MacBook Pros 2016

Apple heeft de traditionele koptelefoonaansluiting al verwijderd van de iPhone 7, maar wat zijn Apple’s plannen voor de MacBook Pro? Uit een enquête blijkt dat Apple in ieder geval aan het onderzoeken is hoe vaak MacBook Pro-bezitters de koptelefoonaansluiting gebruiken. De enquête is verstuurd naar MacBook Pro-gebruikers en daarin vraagt het bedrijf of mensen de koptelefoonaansluiting en andere poorten op de MacBook pro vaak gebruiken.

Koptelefoonaansluiting in MacBook Pro

De huidige MacBook Pro-lijn is voorzien van een reeks aan aansluitingen. Naast de koptelefoonaansluiting is deze ook nog voorzien van USB-3, HDMI, een SD-kaartgleuf en Thunderbolt 2. Apple vraagt gebruikers (in ieder geval in Amerika) hoe vaak zij deze aansluitingen nog gebruiken. Vooral het gebruik van de koptelefoonaansluiting is interessant, omdat Apple dit een ‘verouderde technologie’ noemde. De koptelefoonaansluiting maakt op de iPhone 7 plaats voor een grotere Taptic Engine. Of Apple inderdaad plannen heeft om de koptelefoonaansluiting van de MacBook Pro te verwijderen, moet in de toekomst blijken. Het voorwerk is met deze enquête in ieder geval al gedaan.

Enquete over de koptelefoonaansluiting in de MacBook Pro.

Mocht Apple de koptelefoonaansluiting in de toekomst van de MacBook Pro verwijderen, dan blijven er weinig mogelijkheden over om een koptelefoon aan te sluiten. Op de iPhone wordt dit opgevangen met de Lightning-aansluiting en bijbehorende adapter voor oudere koptelefoons, maar een MacBook Pro is niet voorzien van een Lightning-aansluiting. Alleen de USB-C-aansluiting kan dit gemis opvangen, een aansluiting die ook al gebruikt wordt om een MacBook op te laden en data uit te wisselen. Echter passen Apple’s eigen nieuwe Lightning-EarPods dan niet meer op een MacBook, tenzij Apple opnieuw een adapter op de markt brengt in de vorm van een USB-C-naar-Lightning-adapter. Apple zou ook kunnen overwegen om een USB-C-naar-koptelefoonadapter uit te brengen, zodat alle oudere koptelefoons aangesloten kunnen worden op een MacBook. De nieuwe draadloze AirPods werken al met de huidige Mac-lijn.

Ingangen van de MacBook Pro.

Andere aansluitingen MacBook Pro

Wat betreft de andere aansluitingen vraagt Apple hoe gebruikers bijvoorbeeld foto’s overzetten van een digitale camera naar de MacBook Pro. Hiermee verwijst Apple naar de SD-kaartgleuf die mogelijk gaat verdwijnen. Uit eerdere gelekte onderdelen blijkt dat de nieuwe aanstaande MacBook Pro vier USB-C aansluitingen krijgt. Op die foto’s is nog wel een koptelefoonaansluiting te zien, waardoor deze er voorlopig nog wel in blijft zitten.

De nieuwe MacBook Pro wordt ergens volgende maand verwacht. De grootste vernieuwing is de komst van een aanraakgevoelige OLED-balk boven het toetsenbord die volledig aan te passen is op basis van de gebruikte programma’s. Ook nieuwe MacBook Air-modellen zouden onderweg zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2016, 10:11
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen koptelefoon, macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.