WhatsApp krijgt camerawidget en brengt auto-downloads terug

WhatsApp voor iOS krijgt ook een camerawidget. Ook komt automatisch downloaden van foto's en video's terug.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp-camera-widgetWhatsApp Messenger heeft in de Android-versie een camerawidget gekregen, zoals op bijgaande afbeelding is te zien. Het is in feite een snelkoppeling naar de camera, maar je kunt ermee ook de laatste berichten snel in beeld krijgen. Na het maken van een foto stuurt de widget je door naar de contactenlijst. Je kiest een contactpersoon en verstuurt de foto in één simpele handeling via het WhatsApp-netwerk. Het is een aardige nieuwe functie, die we op de iPhone ook krijgen… maar dan wel in een eigen variant.


Op de iPhone kun je immers geen widgets van externe ontwikkelaars op je homescreen neerzetten. In plaats daarvan komt er een cameraknop naast het chatvak, zoals op de afbeelding hieronder. De afbeelding werd gepubliceerd door @0xmaciln, een Duitser die toegang heeft tot betaversies van WhatsApp.

camera-widget-toetsenbord-iphone-whatsapp

camera-widget-iphone

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe versie van WhatsApp beschikbaar komt. Wel weten we, dat er nog een andere nieuwe functie in zit: het automatisch downloaden komt terug! In de instellingen van de nieuwe versie kun je aangeven of foto’s, video’s en audio automatisch gedownload moeten worden. Je kunt daarbij aangeven of het alleen via Wi-Fi mag plaatsvinden, of via Wi-Fi en mobiel internet/3G/4G. Ook dit is terug te vinden in een gelekt screenshot:

automatisch-downloaden-whatsapp

En tenslotte is er nog een nieuwe functie om de laatst gezien-status in te stellen. Goede vrienden mogen wel zien wanneer je voor het laatst online was, anderen niet:

laatst-gezien-whatsapp

In de Android-versie van WhatsApp (die al beschikbaar is), is het nu trouwens ook mogelijk om vrienden een abonnement op WhatsApp cadeau te geven. Mensen die niet in aanmerking komen voor gratis gebruik moeten over een paar maanden betalen. Het is een bescheiden bedrag van €0,89 per jaar, maar je kunt via de app ook een jaarabonnement cadeau geven. Op Android is de prijs $0,99 per jaar, $2,67 voor drie jaar en $3,71 voor vijf jaar. Deze optie heet ‘Pay for a friend’ en het is nog onduidelijk of het ook in de iPhone-versie beschikbaar komt.

Pay-for-a-friend-WhatsApp

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:31
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.