Apple blijft sleutelen aan iPen-stylus voor touchscreens

Apple heeft 22 patentaanvragen voor een iPen, een digitale stylus die je in combinatie met een touchscreenapparaat gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

who-wants-a-stylusApple blijkt serieus na te denken over een stylus voor iPhones en iPads. Er zijn inmiddels 22 patenten ontdekt, waarin een moderne variant van de plastic stylus wordt beschreven. Deze iPen kan allerlei extra functies bevatten, zoals een camera, laserprojector of audiorecorder. Het is vreemd, want Steve Jobs was een fanatiek tegenstander van bediening met een pennetje. “If you see a stylus, they blew it”, zei Jobs bij de presentatie van de eerste iPad in 2010.

Afgelopen week kwam al boven water dat Apple een patent toegewezen heeft gekregen voor een iPen. Later die week volgden nog meer patentaanvragen waarin een pennetje te zien was en nu is er ook een Europese patentaanvraag ontdekt. Allemaal hebben ze betrekking op een soort schrijfpen met meerdere functies, bijvoorbeeld als laserpen of voor het maken van audio-opnames. Apple heeft inmiddels 22 patenten waarin ze proberen om de stylus opnieuw uit te vinden. Precies een jaar geleden was er bijvoorbeeld al een patent te zien voor een stylus met actieve functies.

active-stylus-patent

En nu is er een Europees patent, dat de indruk wekt dat het om meer gaat dan alleen het beschermen van rechten in de eigen thuismarkt. De modulaire iPen die Apple heeft bedacht is bedoeld voor aanraakgevoelige schermen. Er is een basismodule met één of meer uitbreidingen. De basismodule bestaat uit een schijfpunt, een circuit voor stimulatiesignalen, een processor en een interface voor het aansluiten van extra hulpstukken. De uitbreidingsmodules kunnen een camera, audiorecorder, gyroscoop, accelerometer, laserbeamer, project of iets anders bevatten. De projector zou ook in de basismodule ingebouwd kunnen zijn. Het is een raadsel wat Apple met zo’n pen wil doen.


Hierboven staat een poll. Niet goed zichtbaar? Klik op deze link voor alternatieve weergave.

modulaire-ipen-voor-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2014, 17:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen patenten, stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.