WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

‘WhatsApp heeft 9,4 miljoen Nederlandse gebruikers’

WhatsApp blijft maar groeien in Nederland: inmiddels zou de chatapp worden gebruikt door 9,4 miljoen Nederlanders.

WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsberichtDe chatapp WhatsApp wordt in Nederland door 9,4 miljoen mensen gebruikt. Dit concludeert het Dutch Apps Markets-onderzoek van Telecompaper. Volgens de onderzoekers zijn er in een jaar tijd ongeveer 1,5 miljoen gebruikers bij gekomen.

WhatsApp ligt volgens de onderzoekscijfers ver voor op de concurrentie. Facebook Messenger zou in het afgelopen jaar ook fors zijn gegroeid, maar heeft in totaal 4,4 miljoen Nederlandse gebruikers. Skype staat op de derde plek met 2,9 miljoen gebruikers, een groei van 14 procent ten opzichte van een jaar geleden. Snapchat telt op het moment 1,5 miljoen fotoverstuurders.

In oktober 2014 werd een de oktober-editie van het onderzoek over chatapps gepubliceerd door Telecompaper, waarin vergelijkbare trends te zien waren. WhatsApp was toen uiteraard ook de grootste, met toen nog 8,7 miljoen gebruikers in Nederland. Het aantal Facebook Messenger-chatters in Nederland bleek toen te zijn verdubbeld in een jaar tijd.

Het onderzoek van Telecompaper geeft een goed beeld van hoe WhatsApp het in Nederland doet, al zijn er wel eens afwijkende cijfers gepubliceerd. In een interview met WhatsApp-medeoprichter Brian Acton werd in maart 2014 bijvoorbeeld gesteld dat er 9,5 miljoen Nederlandse WhatsAppers zijn – een miljoen meer dan in het recente onderzoek. Telecompaper baseert zich op de ervaringen van 10.000 consumenten, waarbij op basis van het CBS een onderverdeling is gemaakt op basis van leeftijd en opleiding. De ondervraagden zijn tussen de 12 en 80 jaar oud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2015, 9:49
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.