ExoDrive

ExoDrive: iPhone-case geeft je extra opslag met microSD-kaart

Met de ExoDrive-case kun je extra geheugen aan de iPhone toevoegen met een microSD-kaart. De iPhone-versie wordt echter pas gemaakt als er genoeg geld wordt ingezameld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ExoDriveTe weinig opslag op je iPhone? Je kunt proberen een paar apps te verwijderen of op andere wijze ruimte vrij te maken, of desnoods upgraden naar een model met meer opslagruimte. De iPhone-case ExoDrive wil nog een mogelijkheid bieden. In deze hoes is ruimte voor een microSD-kaart, waarmee je het geheugen van de iPhone kunt uitbreiden. Maar voordat deze hoes verkocht kan worden, moet het project wel eerst 100.000 Australische dollar inzamelen.

De ExoDrive wordt op Kickstarter in eerste instantie aangeboden voor Android-telefoons. Slagen de makers er echter in om tien keer het streefbedrag van 10.000 dollar te vergaren, dan wordt er ook een iPhone-versie gemaakt.

ExoDrive iPhone

De makers van de ExoDrive zijn nog niet in detail getreden over hoe de iPhone-variant zou werken, maar op basis van andere accessoires kunnen we al een aardig idee krijgen. Veel van de recente usb-sticks voor de iPhone gebruiken bijvoorbeeld een losse app waarmee je de extra opslag kunt benaderen. In deze app vind je alle video’s, foto’s en andere media die je op het opslagmedium hebt bewaard. Dit zou overigens betekenen dat je de ExoDrive niet kunt gebruiken om extra apps op te slaan. Omdat iOS geen uitbreidbare opslag ondersteunt, ben je beperkt tot de app voor het opslaan en openen van extra data op de geheugenkaart.

Mophie bracht afgelopen jaar een vergelijkbare iPhone-case uit: de Mophie Space Pack. Deze hoes voegt 16GB of 32GB aan extra opslag toe aan je iPhone, te benaderen vanuit een app.

De ExoDrive is op Kickstarter te bestellen door minstens 25 Australische dollar (18 euro) te doneren. De makers willen minstens 10.000 dollar inzamelen, maar zoals we al zeiden: pas bij 100.000 AUD wordt er een iPhone-versie gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2015, 14:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen case, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.