tuinvogels-roodborstje

Tuinvogels herkennen met app van Vogelbescherming

Met de Tuinvogels-app van Vogelbescherming kun je tuinvogels in de winter herkennen. Er staan afbeeldingen, vogelgeluiden en zelfs filmpjes bij.

tuinvogels-roodborstjeMet de officiële Tuinvogels-app van de Vogelbescherming herken je bijna 100 veel voorkomende tuinvogels in Nederland. Het gaat daarbij om tuinvogels die je in de winter tegenkomt in je eigen tuin. Het leuke is: je kunt met deze app je persoonlijke tuinvogeltellingen bijhouden. Zo kun je zien of een bepaalde vogel dit jaar vaker voorkomt dan in andere jaren. Dat de app opeens weer in de belangstelling staat, is makkelijk te verklaren: afgelopen weekend gingen heel wat mensen bezig met de Nationale Tuinvogeltelling 2015. Vandaar de populariteit.

Meetellen kan niet meer, maar dat hoeft je niet ervan te weerhouden om de komende dagen eens goed rond te kijken wat er zoal in de tuin fladdert. De Vogelbescherming heeft al eens eerder apps uitgebracht, zoals de Wadvogels-app, die inmiddels wel wat gedateerd is geraakt. En de Kat en Mees-game heeft al helemaal z’n langste tijd gehad. Maar Tuinvogel-app si helemaal actueel. Je herkent de vogel aan de hand van prachtige illustraties en bijbehorende omschrijvingen. Ook de vogelzang kun je beluisteren, zodat je zeker weet dat je met de juiste vogel te maken hebt. Als een vogel in de top 25 voorkomt, weet je dat je te maken hebt met een graag geziene gast. De app laat je ook filteren op grootte of kleur.

tuinvogels-iphone-1 tuinvogels-iphone-2

het mooie van deze app is dat ‘ie helemaal gratis is en toch alle benodigde informatie bevat. Er is in de App Store ook een andere Tuinvogels-gids van ETI BioInformatics verkrijgbaar die €7,99 kost en sinds 2011 niet meer is bijgewerkt. Dat houdt dus ook in: niet meer aangepast voor het 4-inch scherm van de iPhone 5 en alle latere toestellen. Wat dat betreft ben je met de app van Vogelbescherming een stuk beter af: daar zitten zelfs filmpjes in van de diverse vogels. Mocht je er nog steeds niet uit komen, dan kun je vanuit de app doorklikken naar de online vogelgids. In plaats van één plaatje van een appelvink zie je dan opeens 87 plaatjes, zodat je goed kan vergelijken.

Ook verkrijgbaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2015, 9:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.