WhatsApp Telefoon spotlight

WhatsApp heeft meer dan half miljard actieve gebruikers

WhatsApp telt een half miljard actieve gebruikers. Dat maakte CEO Jan Koum bekend. De belfunctie verschijnt binnen enkele maanden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp Telefoon spotlightWhatsApp heeft gisteren op Tweede Paasdag een belangrijke mijlpaal behaald. Het sociale netwerk telt inmiddels een half miljard actieve gebruikers per maand. Dat maakte CEO Jan Koum bekend tegenover Re/code. Dagelijks delen gebruikers inmiddels 700 miljoen foto’s en 100 miljoen video’s over het sociale netwerk. Ook zei Koum dat de eerder aangekondigde belfunctie binnen enkele maanden beschikbaar komt. Een exacte verschijningsdatum werd niet genoemd.


Op het moment van de aangekondigde overname door Facebook in februari dit jaar telde het populaire sociale netwerk nog zo’n 450 miljoen gebruikers. Daarmee lijkt de verwachtte exodus van gebruikers voorlopig uit te blijven. Integendeel zelfs; het aantal gebruikers groeit alleen maar verder, vooral in ontwikkelende markten zoals Brazilië, India, Mexico en Rusland. In Azië heeft WhatsApp nog altijd moeite om voet aan de grond te krijgen vanwege de veel populairdere alternatieven als Line en WeChat.

De grootste uitdaging voor WhatsApp is volgens Koum en mede-oprichter Brian Action dat de app niet onnodig ingewikkeld en bloated wordt. Hoewel WhatsApp voor iOS 7 wel een opgefrist uiterlijk kreeg, wordt er nog altijd gehoopt op een omvangrijker herontwerp van de applicatie. Koum herhaalde wat hij in eerdere interviews ook al zei: WhatsApp wil zich op eenvoud blijven richten:

Ik maak me zorgen om concurrerende functies te kunnen bieden zonder de interface ingewikkeld, de gebruikerservaring slechter en de applicatie bloated te maken. De schermpjes zijn klein en er is beperkte geheugen en bandbreedte. Alles draait om focus.

Dat is de richting die het bedrijf intern heeft ingezet. Volgens de oprichter heeft men het afgelopen halfjaar vooral gefocust op het oplossen van problemen en het doorvoeren van verbeteringen. Koum spreekt van zo’n duizend kleine bugfixes en verbeteringen. Terwijl het bedrijf nog op de officiële goedkeuring van de overname wacht, heeft men zich de afgelopen week enkel en alleen beziggehouden met het beantwoorden van mailtjes van gebruikers om beter inzicht te krijgen in problemen die nog spelen.

Die focus op eenvoud bleek ook al uit screenshots van de verwachte belfunctie die in maart uitlekten. De getoonde interface vertoonde een sterke gelijkenis met de applicaties voor de Telefoon en FaceTime in iOS 7, die ook eenvoudig van opzet zijn.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 22:24
Onderwerp
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.