Apple stelt iOS 7.1.1 beschikbaar: verbeteringen voor Touch ID, toetsenbord en beveiligingsprobleem

Apple heeft iOS 7.1.1 met verbeteringen voor Touch ID en het toetsenbord beschikbaar gesteld. Ook verhelpt de update een serieus beveiligingsprobleem.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1.1Apple heeft zojuist iOS 7.1.1 voor iPhone, iPad en iPod touch beschikbaar gesteld. De update bevat volgens Apple verbeteringen beveiligingsupdates en probleemoplossingen. Specifiek worden een drietal verholpen problemen genoemd waaronder verbeterde herkenning van Touch ID op de iPhone 5s, een probleem met verminderde respons van het toetsenbord en een oplossing voor Bluetooth-toetsenborden als VoiceOver gebruikt wordt. Ook verhelpt de update een serieus beveiligingsprobleem.


De bugfix-update iOS 7.1.1 is beschikbaar voor alle iPhones, iPads en iPod touches die ook iOS 7.1 kunnen draaien. iOS 7.1.1 kan via Instellingen > Algemeen > Software-update draadloos geïnstalleerd worden. Wel is het aan te raden om vooraf altijd een back-up (reservekopie) via iTunes of iCloud te maken. Deze grote software-update bracht Apple afgelopen maand beschikbaar met een groot aantal verbeteringen. Toch werden er nog wel de nodige problemen met de herkenning van de Touch ID-vingerafdruksensor gemeld. Het lijkt erop dat de update van vandaag ook die problemen de kop indrukt:

http://twitter.com/markgurman/status/458653659459780608

Opnieuw serieus beveiligingsprobleem verholpen

In iOS 7.1.1 heeft Apple opnieuw een serieus beveiligingsprobleem verholpen. Het zou gaan om een fout die kwaadwillenden de HTTPS-beveiliging van websites laat omzeilen. Dat schrijft technologiesite Ars Technica. Het probleem speelt ook in het OS X-besturingssysteem voor de Mac. Daarvoor stelde Apple dinsdagavond ook een beveiligingsupdate beschikbaar. Het advies van beveiligingsexperts luidt om iOS 7.1.1 en de beveiligingsupdate voor OS X meteen te installeren.

Het is, in navolging op de omvangrijke Heartbleed-bug, inmiddels de derde serieuze kwetsbaarheid in de beveiliging die aan het licht kwam. Hoewel Apple eerder bekendmaakte dat geen van haar diensten of softwareproducten getroffen zou zijn door deze bug, stelde het bedrijf dinsdagavond wel een update beschikbaar voor recente AirPort-apparatuur om dit specifieke probleem te verhelpen. Eerder bleek er al sprake van een enorm beveiligingslek dat sinds iOS 6.0 in de iOS-software en in huidige versies van OS X aanwezig was. Hierdoor bleken verbindingen die versleuteld moesten zijn eenvoudig te onderscheppen. Dit probleem verhielp Apple in de tussentijdse iOS 7.0.6-update.

Tegelijkertijd stelde Apple vandaag ook iOS 6.1.1 beschikbaar voor de Apple TV. Het is nog niet duidelijk wat deze update precies brengt. Gezien het versienummer naar verwachting ook slechts probleemoplossingen en algemene verbeteren.

iPhone, iPad of iPod touch updaten? Lees onze aparte tip met een uitleg.

Reacties: 114 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.