wemesh videos

Samen naar YouTube-filmpjes kijken met WeMesh

WeMesh is een app waarmee je samen YouTube-filmpjes kunt kijken, ook als je op grote afstand bent. Later volgen ook Facebook-video's.

WeMesh is een iPhone-app waarmee je samen met vrienden naar filmpjes kunt kijken. Je hoeft niet bij elkaar in de buurt te zijn: zelfs als een vriendje aan de andere kant van de wereld zit, kijk je met z’n tweeën. Wat WeMesh doet, is het synchroniseren van de voortgang tussen alle apparaten die meedoen, terwijl je ondertussen kunt chatten via tekstberichtjes of gesproken berichten.

wemesh videos

WeMesh: samen kijken op afstand

Je kunt een gezamenlijke stemming organiseren, om te bepalen wat het volgende filmpje wordt. WeMesh geeft toegang tot meer dan 2 miljard YouTube-filmpjes, vrijwel het gehele aanbod. Zitten vrienden dichtbij, dan kun je deze app alsnog gebruiken, want WeMesh maakt van alle telefoons in één ruimte een netwerk van speakers. Nooit meer geluid dat niet synchroon loopt dus.

Best bijzonder aan deze app is dat het is bedacht door twee Canadese artsen. Michael Pazaratz en Saeed Darvish-Kazem hadden op de middelbare school al leren programmeren. Toen ze een dergelijke video-app misten in de App Store, besloten ze er zelf maar eentje te maken. Voormalige engineers van BlackBerry zorgden ervoor dat het tijdsverschil tussen de apparaten minder dan een milliseconde is.

makers-wemesh

Interessant is trouwens, dat samen kijken ervoor zorgt, dat mensen de app relatief lang gebruiken: gemiddeld zo’n 20 minuten per keer. Wie liever geen aparte app installeert, kan trouwens ook met Google Hangouts gezamenlijk naar een YouTube-video kijken, waarbij de beelden op elkaar worden afgestemd. Wat WeMesh onderscheidt, is dat het niet beperkt blijft tot YouTube. Het plan is om in de toekomst ook video’s uit je Facebook-nieuwsstroom samen te kijken. Vervolgens zullen andere videodiensten zoals Video en Dailymotion volgen. Er wordt zelfs gedacht aan video’s uit je eigen camerarol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2015, 9:00
Categorie Apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.