HetWeerInNL_AppleWatch

Weerbericht op de Apple Watch: zo kan het eruit zien

De Nederlandse ontwikkelaar Martijn de Meulder heeft een Apple Watch-extensie voor het weer in Nederland gemaakt. Je ziet het actuele weer, de regenradar en de verwachting voor de komende twee dagen.

De Nederlandse ontwikkelaar Martijn de Meulder heeft alvast een Apple Watch-extensie voor zijn weerapp gemaakt. Omdat de iOS-app al uitgebreide informatie biedt, is de Apple Watch-extensie vooral bedoeld om snel overzicht te bieden. Martijn vertelt: “Ik heb op basis van mijn ervaringen met de Pebble lang nagedacht wat een weerapp om je pols nu precies moet kunnen, vooral omdat deze eerste generatie Apple Watch apps extensies zijn van bestaande apps die al die data al kunnen bevatten. En omdat het schermpje zo klein is.” Het resultaat is daarom een app die het live weer op je locatie toont. De informatie is afkomstig van het KNMI.

HetWeerInNL_AppleWatch

Daarnaast krijg je een neerslagradar te zien, zodat je meteen ziet of er regen aankomt. Als extraatje zit er een weeralarm of weerwaarschuwing in voor jouw omgeving. Je kunt zelf kiezen of je het weer op een vaste locatie wilt zien, of op je huidige locatie. Een korte-termijnverwachting voor vandaag zit er ook in, plus een verwachting voor vandaag en morgen. Als je meer wilt weten, zul je toch echt de bijbehorende weerapp voor de iPhone moeten opstarten: Het weer in Nederland.

Zodra de Apple Watch er is gaat Martijn op basis van gebruikersfeedback de app uitbreiden. “Want je weet pas echt hoe mensen zo’n ding in de praktijk gebruiken, als ie echt in gebruik is.” Hierboven zie je in een filmpje hoe de huidige Apple Watch-extensie eruit ziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2015, 9:41
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.