Buienradar krijgt nieuw design en widget voor iOS 8

De iOS-app van Buienradar heeft een nieuw design gekregen, waarmee hij beter aansluit op iOS 7 en iOS 8. Een handige widget geeft je een snel idee van de huidige regenkans vanuit je Berichtencentrum.

Buienradar widget featureDe iOS-app van Buienradar is in de laatste update voorzien van een compleet nieuw design. Daarmee sluit de app beter aan op het ontwerp van iOS 7 en iOS 8. Een speciale extensie zorgt er voor dat je de regenverwachting voor de komende twee uur in het Berichtencentrum kunt zien.

De Buienradar-widget toont niet de traditionele kaart van de app, maar een enkele tijdlijn. Je ziet met een grafieklijn hoe groot de kans op regen de komende twee uur precies is. Met behulp van kleuren zie je hoe zwaar de aankomende buien precies zijn. Het wijkt wat af van het vertrouwde ‘kaartkijken’ in de app, maar het is voor een widget ideaal. Hierdoor kun je Buienradar boven of onder een andere weerwidget plaatsen, zonder dat je hoeft te vegen om alles te zien.

Buienradar redesign kaartBuienradar redesign verwachting

Met het nieuwe design wordt Buienradar weer strakgetrokken. De app heeft dezelfde witte vlakken die we kennen van andere apps sinds de komst van iOS 7, met aan de linkerzijde een menuknop. Je kunt net als vanouds naar links of rechts vegen om te navigeren naar het weer op je huidige locatie of voor de komende veertien dagen. De iconen in Buienradar hebben een platter en versimpeld uiterlijk gekregen, wat beter aansluit op de verdere iOS 7-stijl en de app ook een stuk rustiger maakt. Bovendien is er ondersteuning voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, waardoor Buienradar niet langer ‘opgeblazen’ op de grotere iPhones wordt getoond.

iPhone 6-ondersteuning iCulture-app

Ondersteuning voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus voor de iCulture-app wordt helaas voorlopig nog niet toegevoegd. Er is momenteel onvoldoende budget beschikbaar om de hoge ontwikkelkosten voor een app-update te rechtvaardigen. Meer uitleg lees je in dit achtergrondartikel: Waarom de grote, Nederlandse iOS-apps nog niet de iPhone 6 ondersteunen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2015, 9:37
Categorie Apps
Onderwerp buienradar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.