Tim Peake marathon Londen

Britse astronaut loopt marathon van Londen op een iPad

De Britse astronaut Tim Peake heeft meegedaan aan de London Marathon. Dat deed hij vanuit het ISS, waarbij hij de beelden op een iPad volgde.

De Britse astronaut Tim Peake bevindt zich momenteel in het International Space Station. Toch wilde hij graag meedoen aan de marathon van Londen. Dat kon geregeld worden: met een iPad, die zijn hardloopactiviteiten simuleerde langs de route. Peak deed mee aan de digitale versie van de marathon en finishte in 3 uur, 35 minuten en 21 seconden. In de tussentijd cirkelde de ISS tweemaal rond de aarde.

Marathon lopen op een iPad

Eigenlijk deed Peake er deze keer iets langer over dan bij zijn vorige poging. In 1999 rende hij namelijk de echte London Marathon in 3 uur en 18 minuten.

Peake is trouwens niet de eerste astronaut die een marathon rent. In 2009 deed Sunita Williams mee aan de Boston Marathon en deed daar 4 uur en 24 minuten over. Daarbij blijkt maar dat hardlopen zonder zwaartekracht je prestaties niet dramatisch verbetert.

Peake was tijdens zijn hardloopsessie vastgemaakt aan een loopband en volgde op live videobeelden het parcours. De snelheid van de beelden werd aangepast, naarmate hij sneller of langzamer liep.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2016, 9:45
Categorie Achtergrond
Onderwerpen hardlopen, marathon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.