Weekblad Vrij Nederland nu ook op iPhone beschikbaar

Na een update is de app van weekblad Vrij Nederland universeel en dus ook voor de iPhone beschikbaar.

vnWeekblad Vrij Nederland is sinds de laatste update ook op de iPhone beschikbaar. Tegelijkertijd kreeg de kiosk in de iPad-app een nieuw uiterlijk, met meer inhoudelijke informatie over de edities. Het lijkt erop dat Vrij Nederland voor iPhone nog in de kinderschoenen staat, want een aantal dingen werken nog niet naar behoren. Zo konden wij nog maar één nummer in de kiosk vinden en is de vormgeving nog niet optimaal voor lezen op een iPhone. Ook zijn links nog niet klikbaar en konden we geen extra audio- en videofragmenten zoals in de iPad-versie vinden.

Als je de app opent zie je de 50ste editie van dit jaar staan, een special over Nelson Mandela. Na het inloggen zagen wij als abonnee echter geen eerdere nummers staan. Misschien is dit nummer een dummy voor de ontwikkelaars? Als we het Mandela-nummer openen vallen de zwarte balken boven- en onderin het scherm meteen op. Ze gaan ten koste van de lettergrootte en doen het magazine enigszins priegelig overkomen. Je kunt in- en uitzoomen met een knijpbeweging, die gelukkig wel goed werkt. Tik op een pagina om een navigatiebalk op te roepen waarmee je door de pagina’s kunt bladeren. Met het icoontje rechts onderin krijg je een pagina-overzicht te zien. De pagina’s in dit overzicht zijn erg klein en onleesbaar, dus kiezen voor een pagina blijft een gok. Op de kiosk-pagina vind je ook een knop naar de website van Vrij Nederland.

kioskpagina

Al met al kun je op dit moment goed zien welke kant Vrij Nederland met haar iPhone-app op wil: een app zonder al te veel poespas, waarin je zo rustig mogelijk het blad kan lezen. De app zelf is echter op veel vlakken duidelijk een eerste versie. We houden je op de hoogte van eventuele verbeteringen.

In oktober 2010 bracht Vrij Nederland haar iPad-app uit, die naast het complete tijdschrift ook speciale iPad-toepassingen, zoals optimale vormgeving, audio- en videofragmenten en extra beeld bevatte. De app werd destijds erg goed ontvangen. Zowel in de iPad- als iPhone-app kosten losse nummers €4,49, en zijn ze gratis voor abonnees. Abonnees moeten hiervoor wel eerst een Vrij Nederland account aanmaken. Dit kan via een (enigszins gebrekkig) menuutje onder instellingen in de iPhone-app, of via de website.

Downloaden: Vrij Nederland (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 21:04
Categorie Nieuws
Onderwerpen kiosk, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.