iOS 5 langzamer dan iOS 4 op iPad 1, sneller op iPad 2

Website GigaOM heeft in een benchmark onderzocht hoe iOS 5 ten opzichte van iOS 4 presteert. Wat blijkt: iOS 5 is sneller op de meeste iDevices, maar niet op de iPad 1.

iPad 1Gisteravond bracht Apple iOS 5 uit, de nieuwste versie van Apple’s OS op de iPhone, iPad en iPod Touch. Hierin werden een aantal nieuwe functies geïntroduceerd. Nu blijkt dat iOS 5 ook de nodige tweaks bevat om de snelheid te optimaliseren. Website GigaOM zette verschillende versies van iOS 4 tegenover iOS 5, waarbij de nieuwste versie op bijna alle onderdelen het beste scoorde. Opmerkelijk is dat de iPad 2 er op vooruit gaat, maar de iPad 1 juist achteruit.

Voor de benchmark gebruikte GigaOM Geekbench, dat we eerder nog voorbij zagen komen toen de eerste benchmarks van de iPhone 4S online verschenen. GigaOM gebruikte meerdere versies van iOS 4 en iOS 5 op verschillende apparaten, om de prestaties vervolgens naast elkaar te zetten in de onderstaande tabellen. Bijzonder is dat iOS 5 als beste uit de test komt voor de iPhone 4, iPod Touch vierde generatie en iPad 2, maar dat hij op de iPad 1 op sommige vlakken slechter presteert. Er is geen sprake van een benchmark van de iPhone 3GS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 10:48
Categorieën Achtergrond, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.