Voorkom Facebook-adresboekvervuiling in iOS 6

Door de Facebook-integratie in iOS 6 krijg je voortaan facebook.com-mailadressen in je adresboek te staan. Deze tip legt uit hoe je het uitschakelt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facebook-iphoneNu iOS 6 beschikbaar is gaan heel wat mensen hun iPhones, iPads en iPods updaten. Dat betekent dat ze ook hun contacten opnieuw gaan synchroniseren. De nieuwe Facebook-integratie van iOS 6 heeft daarbij een nadelig effect: als Facebook je automatisch een Facebook.com-emailadres heeft toegewezen, zal deze ook gesynchroniseerd worden. Adresboeken van vrienden zullen worden overspoeld door nutteloze facebook.com-mailadressen, die niemand ooit gebruikt. Om dit te voorkomen, leggen we hieronder in twee stappen uit hoe je het voorkomt. Stap 1: voorkom dat anderen worden lastiggevallen met jouw Facebook-mailadres. Stap 2: voorkom synchronisatie tussen Facebook en het iOS-adresboek.

Voorkom dat anderen jouw Facebook-mailadres te zien krijgen

In de accountinstellingen van Facebook is een optie te vinden, die voorkomt dat je aan anderen een facebook.com-adres communiceert, zodat vrienden gewoon je echte e-mailadres te zien krijgen.

Zo stel je het in:

 1. Ga naar Facebook en blader naar je profielpagina door op je naam te klikken.
 2. Klik op het linkje ‘Info’ om op de uitgebreide pagina met profielinfo terecht te komen.
 3. Zoek het blok ‘Contactgegevens’ op en klik op de knop ‘Bewerken’.
 4. Je ziet een lijstje van toegevoegde e-mailadressen die je op Facebook gebruikt. Naast elk mailadres staat een omlaag wijzend pijltje. Zorg ervoor dat bij je Facebook-adres een ‘stopbord’ staat, zodat het niet op je tijdlijn wordt geplaatst. Geef ook aan welk e-mailadres je wél op je tijdlijn wilt tonen.
 5. Bij elk e-mailadres kun je aangeven wat de privacy-instellingen zijn. Misschien wil je vreemden juist wel het facebook.com-adres tonen en wil je dat anderen alleen een ‘spamadres’ te zien krijgen. Heb je aangegeven dat een e-mailadres op je tijdlijn moet verschijnen, maar alleen zichtbaar moet zijn voor vrienden, dan kunnen alleen vrienden deze informatie met hun iOS 6-adresboek synchroniseren.

  emailadres facebook ios 6

  Voorkom Facebook-mailadressen in je eigen adresboek

  Bovenstaande tip legt uit hoe je voorkomt dat jouw Facebook.com-adres in het adresboek van anderen terechtkomt. Er is natuurlijk ook nog een ander probleem: hoe voorkom je dat de Facebook.com-adressen van anderen in jouw adresboek terechtkomen? Daarvoor is in iOS 6 een schakelaar ingevoerd, die hieronder te zien is. Ga naar Instellingen > Facebook. Vervolgens zie je aparte schakelaars voor Agenda en Contacten. Schakel je deze uit, dan kan Facebook geen gegevens van vrienden aan jouw adresboek toevoegen.

  facebook contacten ios 6 bijwerken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 18:35
Categorie iOS
Onderwerpen adresboek, facebook, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.