carplay-navigatie-apple-maps

Volkswagen gaat Apple CarPlay in 2015 aanbieden

Volkswagen gaat eind 2015 een nieuw infotainmentsysteem MIB II uitbrengen, dat CarPlay, Android Auto en MirrorLink ondersteunt.

Volkswagen gaat een nieuw modulair infotainmentsysteem uitbrengen met de naam MIB II. Het combineert drie systemen: Apple’s CarPlay, Android Auto en het eigen systeem MirrorLink. Dat laatste is een eigen oplossing om smartphone-apps met een aangepaste interface in de auto te kunnen gebruiken. Het benodigde MIB II-systeem komt eind 2015 beschikbaar in Europa en de VS. Prijzen en releasedatum zijn nog niet onthuld.

volkswagen carplay mirrorlink

Volkswagen was niet een van de eerste partners, toen Apple in maart 2014 de naamswijziging van ‘iOS in the Car’ naar ‘CarPlay’ aankondigde. Landgenoten Mercedes-Benz en BMW waren wel van de partij, net als Ferrari, Volvo en Ford. De Volkswagen-groep inclusief merken als Audi en Porsche, ontbrak in de lijsten. Vorig jaar lieten merken als Volkswagen en Ferrari al de eerste modellen met ingebouwde CarPlay-oplossing zien. Dit jaar worden nog meer modellen verwacht. Maar tegelijk komen er ook steeds meer inbouwsystemen met CarPlay, waarvoor je geen nieuwe auto hoeft te kopen. Alpine en Pioneer hebben hun systemen al aangepast en Parrot kondigde deze week een eigen autoradiosysteem aan, dat CarPlay ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 9:34
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, carplay, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.