VLC-Apple-TV

VLC vanaf nu beschikbaar op de Apple TV

VLC is vanaf nu beschikbaar op de Apple TV. Met de app is het gemakkelijk om films vanaf je netwerk of via een URL naar de Apple TV te streamen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

VLC-Apple-TV

Het heeft even geduurd, maar VLC maakt vandaag eindelijk de overstap naar de nieuwe Apple TV. We wisten al dat de app er aan zat te komen, omdat VLC de tvOS-app zelf aankondigde in een update-beschrijving. Met VLC kun je video-bestanden en streams afspelen op de Apple TV.


In een blog laat VLC-ontwikkelaar Felix Kühne weten dat de VLC-app vandaag in de App Store van de Apple TV 4 verschijnt. Volgens de ontwikkelaar gaat het hier om een volledige versie van de VLC Media Player, aangevuld met extra functies voor de Apple TV.

VLC: alle instellingen op de Apple TV

Drie manieren om video’s naar VLC te streamen

De VLC-app wil het zo gemakkelijk mogelijk maken om je bestanden naar je televisie te streamen. Zo kun je verbinding maken met een lokaal netwerk om video’s vanaf verschillende servers te plukken. Als je VLC al op iOS gebruikt, worden al je login-gegevens automatisch gesynchroniseerd met de Apple TV-app, zodat je wachtwoorden niet opnieuw hoeft in te voeren.

VLC op de Apple TV met nog niet bekeken films.

Een andere manier om een videobestand naar de VLC-app te sturen is met Remote Playback. De app genereert hiervoor een webpagina die je op je computer, tablet of smartphone op kunt zoeken. Als je deze URL eenmaal geopend hebt, hoef je er alleen een mediabestand in te slepen om het direct naar de Apple TV te streamen.

De app zal kopieën van deze bestanden lokaal opslaan op de Apple TV, zodat je ze gemakkelijk nogmaals kunt bekijken. Zodra de app de opslaglimiet bereikt zullen deze gecachete bestanden automatisch verwijderd worden.

Tot slot is het ook mogelijk om een URL van een video-stream in te voeren, zodat je meteen een livestream op kunt starten. Dit kan ook via de VLC-app op je iPhone en iPad en de webpagina die de Remote Playback-optie genereert. Volgens Macstories ondersteunt VLC streamprotocollen met HLS, Smooth, RTSP, HTTP en FTP.

VLC op de Apple TV met een lokaal netwerk.

Download ondertiteling terwijl je kijkt
Ook handig: je kunt vanuit de VLC-app ondertiteling downloaden terwijl de video al aan het afspelen is via OpenSubtitles.org. Deze opties en meer worden zichtbaar als je met de Siri Remote naar beneden veegt over het touchpad. Toekomstige versies van de VLC-app voegen onder meer ondersteuning toe voor clouddiensten als Dropbox en OneDrive.

VLC omschrijving in de App Store

VLC inactieve server

Screenshots: zelfgemaakt en Macstories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 januari 2016 om 19:07
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.