Reacties voor: Vier jaar geleden: verkoop eerste iPad gestart

De iPad eerste generatie werd exact vier jaar geleden voor het eerst verkocht. We blikken terug op deze inmiddels legendarische dag.
Lees het complete artikel → Vier jaar geleden: verkoop eerste iPad gestart
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. En die heb ik nog steeds.

  2. Wat een heuglijke dag was dit ! 1000x 1000 keer thank you Apple !!!!!!

  3. Nu een wat meer kritische reactie: en 4 jaar later is die unieke iPad1 nauwelijks nog te gebruiken omdat hij bij iOs5 is blijven hangen. Ook van mijn kant dus: DANK JE WEL Apple!!!

  4. 4 jaar oud ipad dat kost erg veel en krijkt geen updates meer , dat is het reden ik koop geen ipad meer , mijn ipad 3 is mijn laaste ipad , wel leuk maar je kun nogsteeds niet alles doen wat een laptop kun

  5. Sow, dat zo’n ding software matig zo snel is afgeschreven 😐

    Ben tot nu toe nog blij met mn iPad 2, maar zodra we geen apps meer kunnen installeren hebben we er ook niet veel meer aan.

  6. Ik heb een iPad 2 die vier jaar oud is dit jaar op 10 oktober! Hoe kan het dan dat de eerste iPad dan vier jaar geleden voor het eerst in de verkoop ging?

  7. ik heb de mijne eind april 2010 in de Apple store in Estero (FL) gekocht. Was er met vakantie en kon het niet laten om er toch een te kopen. Geen rij oid, maar ik kon hem gewoon bestellen en een dag later afhalen. Later op het terras van mijn hotel voor het eerst zitten spelen. Binnen no time stonden er 10 man om mij heen. “Look, he has the iPad!” Destijds kon je ook alleen maar iPad apps kopen in de US App store. Dus had gelijk een US iTunes kaart gekocht om de eerste iPad apps te kunnen kopen. Inmiddels is de iPad 1 via MP verkoch en heb ik een iPad 3. Kon in 2012 het retina display niet weerstaan.

  8. De mijne had ik in de eerste weken vanuit Amerika binnen laten komen via een stewardess, die ik nog altijd erg dankbaar ben. Ik kan me nog herinneren dat ik door de iPad in de trein geen kaartjes meer hoefde te laten zien en dat ik hem op school mocht gebruiken als rekenmachine onder de tentamens. Iedereen leek in het begin heel sceptisch maar toch konden ze er niet vanaf blijven;)

  9. Volgens mij toch al langer dan 4 jaar geleden… Maar ik kan natuurlijk mis zijn 😉

  10. @Runaque:

    Dat is een leuk verhaal, maar helaas onmogelijk.

    Daarnaast is een iPad 1 nog prima te gebruiken, alleen heeft het niet het nieuwste iOS en zijn dus niet alle Apps beschikbaar. Ik vind dit na 4 jaar nog aardig meevallen, de gemiddelde android tablet heeft na een jaar al een hopeloos achterhaalt os.

  11. Mensen moeten niet zeuren dat hij op een oudere OS draait, het IS EN BLIJFT een mijlpaal in de geschiedenis. Idd android is veel kneuteriger, ÊÊn jaar oud en hop.

  12. Lees nog steeds NRC op de iPad 1. Ook Pulse en Feedly doen het nog prima. Mij hoor je niet klagen na bijna vier jaar. De batterij laad ook nog steeds perfect en gaat gewoon nog steeds een dag mee.
    Het is maar net wat je verwacht van een oudje…

  13. Ik weet nog een foto waar Bastiaan en Bart op de foto staan bij de verkoop van de eerste iPad in Nederland 😀

  14. Origineel geplaatst door Thomas
    Nu een wat meer kritische reactie: en 4 jaar later is die unieke iPad1 nauwelijks nog te gebruiken omdat hij bij iOs5 is blijven hangen. Ook van mijn kant dus: DANK JE WEL Apple!!!

    Bij deze dan ook een kritische opmerking.
    Je bent een zeur.
    Ik gebruik nog steeds een iPad1 en dat ding doet het nog prima.

  15. Ik heb hem ook nog steeds,ok hij is wat langzamer geworden en niet alle apps doen het meer maar om ff wat te surfen,facebook of twitter na te kijken voldoet hij nog steeds,daar naast heb ik ook de mini

  16. iPad 1 is nu in gebruik door de kids. Beetje games spelen. Wat een lompzwaar ding icm een Otterbox. Ben nu blij met mijn mini.

  17. Ik herinner me nog dat op koninginnedag er iemand met een ipad stond en je voor 5â‚Ŧ er 10 min mee mocht spelen – de tijd vliedt

  18. Ik hem ‘m ook nog steeds (nu gebruik ik een mini). Maar wel minpuntje: hij wordt niet meer ondersteund..
    De batterij heeft het inmiddels ook begeven: dank Apple ( 🙁 voor duurzaam bezig zijn). Maar niet heus.

  19. Wat ben ik toch een bofkont, ik heb er nog een nieuw in de doos zitten met de folie er nog om heen.

  20. @Marcel:

    Sorry hoor, maar ik vind je een ongelooflijke oelewapper. Je gaat toch niet zo’n duur ding halen om hem ingepakt te laten?
    Of je hebt een bepaalde fetish, weet niet hoor.

    Spelen met dat ding. Anders is het zonde.

  21. Heb iPad 1 van 2011, heb toch problemen. De nieuwssite DeRedactie.be valt steeds uit, op Facebook kan ik geen reacties lezen of hij valt uit, en nog veel meer van die problemen… in de store zeggen ze dat hij ‘versleten’is…

  22. @marina: Als je het niet gelooft: klik maar even door naar dit artikel, dat we ook in de tekst noemen. Daar beschrijven we de start van de verkoop in Amerikaanse winkels en dat was toch echt 4 jaar geleden. Misschien voelt het alsof de tijd voorbij is gevlogen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.