Vessyl: slimme beker vertelt iPhone-app wat je drinkt

De Vessyl is een slimme beker die aan je iPhone vertelt wat je drinkt en hoeveel je drinkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vessyl iPhone bekerSlimme trackers vertellen ons al hoeveel we op een dag bewegen, maar tot nu toe zijn er amper manieren om automatisch te zien hoeveel je op een dag eet of drinkt. De Vessyl lijkt daar verandering in te brengen. Deze beker gebruikt sensoren om te zien wat voor drankje je hebt ingeschonken, om vervolgens aan een iPhone-app te vertellen hoeveel je daarvan hebt gedronken.


De Vessyl ziet of je bijvoorbeeld water, limonade, multivrucht of andere drankjes in de beker hebt geschonken. De sensoren zouden zelfs precies genoeg zijn om het verschil tussen gewone en sterke koffie te zien.

Vessyl iPhone appDe makers hebben een praktische voordelen voor de Vessyl op het oog. Ten eerste kan de beker je helpen met afvallen, omdat je inzicht krijgt in de hoeveelheid calorieën die je op een dag inneemt. Daarnaast ziet de Vessyl hoeveel je hydrateert op basis van wat je op een dag drinkt. Daarnaast denken de makers dat de beker nuttige informatie kan bieden voor als je beter wil slapen, sporten of wakker wil blijven met caffeïne.

Uiteraard kunnen iPhone-gebruikers al bijhouden hoeveel je op een dag drinkt: speciale apps laten je iedere drank loggen. Geen van deze apps werkt echter automatisch. De Vessyl houdt bij wat je drinkt simpelweg door de beker in de gaten te houden, waardoor je zelf niks meer hoeft in te voeren.

Je kunt de Vessyl voorbestellen voor 99 dollar plus 10 dollar verzendkosten. Vervolgens moet je wel even wachten op de beker: hij wordt pas vanaf begin 2015 naar kopers verzonden. Zodra de Vessyl in de winkels ligt wordt de prijs verdubbeld maar $199,95.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, quantified self
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.