Apple wil notificaties op Smart Cover tonen

Apple's Smart Cover gaat wellicht notificaties tonen. Apple beschrijft de techniek in een patentaanvraag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Smart Cover notificaties patent 1Apple’s Smart Cover kan wel eens nog slimmer worden. In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple hoe de iPad-berschermhoes in de toekomst mogelijk notificaties zal tonen. Je hoeft hierdoor niet langer de Smart Cover open te slaan om te zien wat voor berichten je hebt ontvangen. De Smart Cover heeft meerdere ingebouwde panelen, die in een specifieke kleur oplichten zodra je een bericht krijgt. Zo krijg je bijvoorbeeld een blauw licht te zien bij een Facebook-notificatie.


Apple’s patent beschrijft meerdere manieren waarop de Smart Cover je kan alarmeren bij binnenkomende berichten. Hiervoor kunnen ingebouwde LED-lampen worden gebruikt, maar Apple beschrijft ook simpelere methoden. Door bijvoorbeeld een deel van de Smart Cover transparant te maken, kunnen er notificaties op het iPad-scherm zelf worden getoond. Deze methode doet denken aan sommige iPhone-cases, die openingen hebben zodat je alsnog de tijd kunt zien of een gesprek kunt opnemen.

Smart Cover notificaties patent 2

Apple heeft het Smart Cover-patent aanvraagd in december 2012, maar hij is nu pas openbaar gemaakt. Overigens heeft Apple het patent nog niet in handen: het Amerikaans patentbureau moet hem eerst nog officieel goedkeuren.

Apple lijkt al langer te zoeken naar nieuwe toepassingen voor de Smart Cover. Eerder schreven we bijvoorbeeld over een mogelijk ingebouwd toetsenbord voor de iPad-beschermhoes.

Naast Apple’s patentaanvraag is er ook een aanvraag van het medische bedrijf HeartFlow gepubliceerd. Hierin wordt beschreven hoe de iPad kan worden gebruikt om de conditie van een hart beter in beeld te brengen. De techniek kan wellicht worden toegepast in Apple’s nieuwe Health-app in iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen cover, notificaties, patent
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.