Hints naar nieuwe Macs te vinden in macOS Sierra 10.12.2 beta

In de nieuwste beta van macOS Sierra 10.12.2 zijn nieuwe hints gevonden die mogelijk wijzen op een nieuwe iMac en Mac Pro. De nieuwe chips waar naar wordt verwezen, zijn mogelijk voor nieuwe Macs bestemd.

Line-up van Macs met iMac en MacBooks.
In de nieuwste beta van macOS Sierra 10.12.2, de aanstaande nieuwe versie voor de Mac, zijn verwijzingen opgedoken naar nieuwe set grafische chips. Deze chips zijn mogelijk verwijzingen naar nieuwe aankomende Macs, zoals een nieuwe iMac. Eerder werd op dezelfde manier verwezen naar de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar.

Nieuwe grafische chips voor nieuwe Macs

macOS Sierra 10.12.2 wordt momenteel getest en afgelopen maandag verscheen de vijfde beta. In deze beta zijn drie verwijzingen gevonden naar nieuwe grafische chipsets. Het gaat om de vernieuwde Polaris 10, een onbekende Polaris 12 en een nieuwe Vega 10. De vernieuwde Polaris 10 is een verbetering op de bestaande versie die gebruikt werd in de huidige Retina iMac. Het is dan ook mogelijk dat de nieuwe Polaris 10 bedoeld is voor een nieuwe iMac. Afgelopen oktober bracht Apple een nieuwe MacBook Pro uit, maar een nieuwe iMac zou pas ergens in het voorjaar van 2017 komen.

Bekijk ook

'Alleen nieuwe MacBooks op 27 oktober, iMacs en 5K-scherm komen later'

Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo komen er een 13-inch MacBook en nieuwe MacBook Pro's op 27 oktober. Op een 5K scherm of nieuwe iMacs hoeven we niet te rekenen.

De nieuwe Vega 10 zou gebaseerd zijn op AMD’s GCN-architectuur en zou gebruikt worden voor de desktop, zoals de Mac Pro. In plaats van 9 teraflops in de huidige Nvidia 1080 grafische chip, zou de nieuwe 12 teraflops hebben. Wat betreft RAM zit deze chip op 16GB. De Mac Pro is ook nodig toe aan een verfrissing, want dit model is inmiddels al drie jaar op de markt. Professionals zitten dan ook al een tijd te wachten op een nieuwe versie van deze krachtige desktopcomputer. Het is op dit moment nog onbekend wat de nieuwe Polaris 12 precies betekent.

Bekijk ook

Opinie: De Mac Pro verdient meer aandacht van Apple

De Mac Pro heeft sinds 2013 geen upgrade gekregen, terwijl de prijs wel is gestegen. Professionele gebruikers voelen zich in de kou staan.

Veel mensen waren afgelopen oktober teleurgesteld dat Apple alleen een nieuwe MacBook Pro onthulde, terwijl ook veel andere Macs toe zijn aan een update, zoals de iMac, Mac Pro en Mac mini. Over eerstgenoemde zijn wel wat geruchten, maar over de laatste twee zijn nagenoeg geen concrete details verschenen dat er nieuwe versies aan zitten te komen.

Via: AppleInsider

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.