Vervolg: Webapps fullscreen weergeven op de iPhone

Het is mogelijk om elke Webclip vanaf je Springboard fullscreen te openen, dus zonder de balken van Safari, met een paar stappen via SSH als je je iPhone gejealbreakt hebt. Verder kun je ook een bepaalde code aan je eigen webapps toevoegen zodat hij zonder jailbreak fullscreen geopend kan worden.

Zaterdag berichtten wij erover dat het nu mogelijk is om webapps zo te schrijven dat ze fullscreen weergegeven worden. Uit de reacties op dat artikeltje kwam naar voren welke code je aan een webapp moet toevoegen om die functie te activeren. Net zo interessant was ook een tip over hoe je met een jailbreak elke webpagina fullscreen kunt laten weergeven. Hier volgt een overzicht van de stappen die je daarvoor moet ondernemen.

Met SSH Webclips schermvullend weergeven

Deze methode om met SSH elke webclip (bookmark van een webpagina op je Springboard) fullscreen te kunnen weergeven op een gejailbreakte iPhone werd door Xynetor in de comments uitgelegd en op verzoek per e-mail aan ons verder uiteengezet, met onderstaande screenshots. Het werkt als volgt (uiteraard op eigen risico):

 1. Maak via SSH verbinding met je iPhone of iPod touch.
 2. Ga naar “private/var/mobile/Library/WebClips”.
  Ga naar de map WebClips.
 3. Hierin zie je een map van elke geïnstalleerde webclip, alleen is de naam van de mappen niet echt verhelderend. Elke map bevat twee files, namelijk het icoontje en een tekstbestand genaamd info.plist. Open in elke map de info.plist met een platte text editor en kijk om welke app het gaat (onderstaande afbeelding geeft aan waar je de naam vindt), totdat je (één van) de webclip(s) hebt gevonden die je fullscreen wilt laten weergeven.
  De naam van de webclip vind je hier.
 4. Zodra je het hebt gevonden zul je ook al wel hebben gezien dat er bovenaan ergens “FullScreen” staat en daaronder “<false/>”. Verander dat laatste dan in “<true/>” en sla het bestand op.
  <false/> of <true/> geeft aan of de webclip al dan niet fullscreen wordt weergegeven.
 5. Herstart je iPhone. Nu heb je een fullscreen webapp!

Je zelfgemaakte webapp zonder jailbreak fullscreen

Onderhoud je zelf een website/webapp waarvan je wilt dat gebruikers hem zonder jailbreak fullscreen moeten kunnen weergeven? Onze lezer Joris Kluivers heeft een link geplaatst naar de developers-site (inloggen vereist) van Apple, waarop staat welke regel je aan je webpagina moet toevoegen om dit mogelijk te maken. De volgende regel moet toegevoegd worden:

<meta name=”apple-mobile-web-app-capable” content=”yes” />

Tevens staat op die site uitgelegd hoe je in jouw app de kleur van de statusbalk kunt veranderen in zwart of doorschijnend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2008, 20:30
Categorieën Apps, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.