Nintendo-CEO over bedreiging Nintendo DSi: ‘iPhone? Welke iPhone?’

De CEO van Nintendo kondigde de Nintendo DSi aan met een eigen DSi Store, een camera, internetfuncties en meer. Maar het heeft niets te maken met de bedreiging van de iPhone.

Nintendo DSiDe iPhone werd gepresenteerd als een internetapparaat, een telefoon en een iPod in één. Weinig mensen hadden bij de lancering vermoed dat het zou uitgroeien tot een populaire gameconsole. Toch wordt tegenwoordig regelmatig de vergelijking gemaakt met apparaten zoals de Nintendo DS en de Sony PSP. Bij de presentatie van de Nintendo DSi, waarbij Nintendo een eigen softwareshop gaat openen, werd natuurlijk ook weer de vergelijking met de iPhone gemaakt. Maar Nintendo-president Iwata ziet geen bedreiging van andere apparaten: de strategie van zijn bedrijf blijft ongewijzigd.


Dat houdt in dat Nintendo de concurrentie van andere apparaten ontkent en gewoon verder gaat op de ingeslagen weg. Er komen echter wel nieuwe mogelijkheden bij, zoals het downloaden van metrokaarten. “De DSi kan nuttig zijn voor andere applicaties dan het spelen van games”, zei Iwata op de najaarsconferentie van Nintendo in Japan. Nieuwe online functies, een camera, meer aandacht voor audio en de mogelijkheid om extra software te installeren hebben niets te maken met apparaten zoals de iPhone. Analisten zien de DSi Shop inmiddels als een bedreiging voor andere Nintendo-gameverkopers zoals GameStop. Met de DSi Shop kun je in ongeveer 10 minuten een nieuwe game downloaden via een breedband-verbinding, zo valt te lezen in een Nintendo-persbericht. De hoeveelheid games is bij de lancering nog beperkt. De DSi komt nog dit jaar in Japan uit. De VS en andere landen zijn pas in 2009 aan de beurt.

Meer info: Nintendo president Iwata: iPhone? What iPhone?

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 oktober 2008 om 20:00
Categorie
iDevices

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.