Vertraging-icon

Check snel of NS blundert met de Vertraging? Apple Watch-app

Onderweg naar het station snel checken of je trein op tijd is, kan heel gemakkelijk met Vertraging?, een Nederlandse app die dankzij de nieuwe Apple Watch ondersteuning goed van pas komt.

Vertraging-icon

Als je regelmatig met de trein reist, hoeven wij je niet te vertellen dat je regelmatig later op je bestemming aankomt dan de bedoeling is. Vertragingen zijn een dagelijks probleem bij de NS, dus kan het geen kwaad om op de hoogte gehouden te worden als er op jouw traject iets aan de hand is.

Zoals de naam Vertraging? al doet vermoeden richt deze OV-app zich volledig op het melden van alle vertragingen met de trein. Voor uitgebreide informatie over je reis kun je bij andere apps terecht (waaronder die van de NS zelf): Vertraging? wil uitblinken in eenvoud en snelheid.

Vertraging-Watch Vertraging-Watch

Lees ook: Vijf Nederlandse treinapps voor de iPhone

Eenmalig je vaste traject invullen

De app vraagt je eenmalig het traject in te vullen waar je regelmatig gebruik van maakt, zodat je daarna direct kunt zien of er vertragingen over te melden zijn. Hierna hoef je de iPhone-app eigenlijk niet eens meer te openen. Via een widget in het Berichtencentrum houdt de app je op de hoogte, en sinds vandaag kun je de Apple Watch ook aan dit rijtje toevoegen. Handig om te checken of je die overstap net wel of niet haalt.

Met de Watch-ondersteuning neemt Vertraging? een voorsprong op soortgelijke apps als Forens en OV Delay, die je ook op de hoogte houden als de NS weer eens blundert. Naast de losse Watch-app is Vertraging? ook beschikbaar als Snelle Blik, zodat je door naar boven te vegen op je wijzerplaat meteen kunt zien of je wel of geen vertraging hebt als je onderweg bent naar het station.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2015, 19:38
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, ns, reizen, vertraging

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.