Vandaag wordt de 200 miljoenste app in de App Store gekocht

Vandaag wordt de 200 miljoenste app gekocht in de App Store, Apple brengt waarschijnlijk niet snel een netbook of iPhone nano uit en de AppleTV blijft vooralsnog een hobby.

We gaan nog even lekker door op de uitspraken van Steve Jobs in de telefoonconferentie gisteravond: in dit artikel praten we over de iPhone nano, de App Store en de AppleTV. Volgens de baas van Apple heeft het bedrijf ook wat “interessante ideeën” voor netbooks (minimale laptops die vooral voor internet bedoeld zijn), maar valt de iPhone door de goede internetmogelijkheden eigenlijk ook al een beetje in die categorie. Verder wil Apple niet zomaar een goedkopere notebook uitbrengen, omdat ze dat volgens hem niet kunnen zonder dat het een “piece of junk” wordt en het DNA van Apple staat dat niet toe. “We kunnen geen uitspraken doen over toekomstige producten,” was verder het enige wat hij erover kwijt wilde.

App Store

De verkoopaantallen in de App Store blijven in een veel hoger tempo stijgen dan de rest van de iTunes Store. Vandaag zal volgens Jobs dan ook de 200 miljoenste applicatie gedownload worden. Het is vandaag 102 dagen geleden dat de App Store open ging. Sindsdien zijn er 5500 apps beschikbaar gekomen in 62 landen. “Concurrenten doen moeite om de App Store te kopiëren, maar dat is niet makkelijk,” aldus Steve. Nog geen maand geleden werd de 100 miljoenste iPhone app gekocht, dus er zit duidelijk een snel stijgende lijn in.

AppleTV

De AppleTV is nog steeds maar een “hobby”, verwees Steve gisteravond naar een eerdere uitspraak over de tegenvallende verkoopcijfers van het apparaat dat Apple de huiskamer in zou moeten brengen. Gezien het economische klimaat zal het dat volgens hem ook blijven gedurende 2009.

iPhone nano?

Verder is Apple niet van plan om binnenkort de iPhone-lijn uit te gaan breiden. Er komt waarschijnlijk ook geen iPhone mini of nano. De onderscheidende factor van telefoons wordt volgens Steve steeds meer de software en hij wil het voor ontwikkelaars niet onnodig ingewikkeld maken door veel verschillende modellen uit te brengen.

Via: AppleInsider (1, 2)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.