Meer iPhones dan BlackBerry’s verkocht in afgelopen drie maanden

In het afgelopen kwartaal zijn er veel meer iPhones dan BlackBerry's verkocht en staat Apple derde op de lijst van telefoonmakers, als je naar de gemaakte omzet kijkt. Maar daarbij houdt het niet op: lees verder voor meer cijfers.

Na de presentatie van Apples kwartaalcijfers gisteravond heeft Steve Jobs in een telefoonconferentie nog wat interessante feiten gemeld. Apple heeft van juli t/m september bijvoorbeeld anderhalf miljoen meer telefoons verkocht dan RIM: er gingen 6.9 miljoen iPhones over de toonbank, vergeleken met 5,4 miljoen BlackBerry’s in dezelfde periode. Dit vindt Steve een belangrijke overwinning, niet alleen omdat Apple nog maar anderhalf jaar in de telefoonindustrie zit, maar ook omdat RIM “een goed bedrijf [is] dat goede telefoons maakt.” Verder waren de BlackBarry-kopers voornamelijk bestaande klanten, terwijl de iPhone voornamelijk aan nieuwe klanten verkocht is. Lees verder voor meer interessante cijfers.

Hoewel dat eigenlijk alleen voor Apple zelf echt leuk is, staat het bedrijf nu derde op de lijst met telefoonmakers, als je kijkt naar de gemaakte omzet. Op de eerste plaats staat (met afstand) Nokia, met $12,7 miljard. Daarna komt Samsung met $5,9 miljard en Apple op nummer drie met $4,6. Sony Ericsson moet genoegen nemen met een vierde plaats met $4,2 miljard en dan volgen LG met $3,4, Motorola met $3,2 en RIM met $2,1.

Verspreide inkomsten

Verder blijken de winst en omzet van Apple van het afgelopen kwartaal nog veel hoger uit te pakken als de verspreide inkomsten door de tweejarige telefoonabonnementen alvast worden meegerekend in het plaatje. De winst was nu $1,14 miljard, maar zou dan meer dan twee keer zo hoog uitpakken met $2,44 miljard. De omzet zou oplopen van $7,9 miljard naar $11,68 miljard. Je zou dus denken dat ze de telefoon ook wel veel goedkoper hadden kunnen leveren…

10 miljoen iPhones

Ten slotte bevestigde Apple ook wat eerder al door analisten werd vermoed: Het doel van 10 miljoen verkochte iPhones in heel 2008 is al gehaald, met nog drie maanden te gaan.

Bron: AppleInsider (1, 2)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2008, 10:58
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.