Uitvinding van het jaar: de iPhone

Time Magazine heeft de iPhone uitgeroepen tot uitvinding van het jaar. Vorig jaar was YouTube de grote winnaar. De iPhone heeft de prijs niet gewonnen vanwege de mooie foto's die het oplevert, maar door de vernieuwende manier waarop bestaande technologie is toegepast.

Vorig jaar was YouTube de uitvinding van het jaar volgens het toonaangevende blad Time Magazine. In 2007 valt de eer te beurt aan de iPhone. De hype rond de mobiele telefoon is blijkbaar nog niet over z’n hoogtepunt heen; het versloeg baanbrekende uitvindingen op het gebied van milieuvriendelijke technologie, moleculaire wetenschappen, robotica en militaire vindingen.

Misschien heeft Time de iPhone wel gekozen omdat het mooie plaatjes oplevert. Lev Grossman, technologieredacteur van Time Magazine zegt: “Intel’s 45-nanometer (chipsonderdelen) zijn belangwekkend, maar het is een stuk minder glamoureus dan de iPhone ook al is het belangrijk”. Grossman was betrokken bij de verkiezing. Toch was het uiterlijk niet de belangrijkste reden. De functionaliteit en mogelijkheden was de werkelijke reden die de tongen in beweging bracht. Ook al zijn de functies, los van elkaar gezien, niet zo wereldschokkend, de manier waarop Apple ze heeft samengevoegd en presenteert is wΓ©l vernieuwend. Neem bijvoorbeeld de touchscreen: Apple heeft het niet uitgevonden of hernieuwd uitgevonden, maar wist het op een slimme wijze toe te passen. De brede impact van de iPhone, ook op de mobiele telefoon-industrie, is volgens Grossman nog maar het begin.

Het artikel met de kanshebbers en prijswinnaars verschijnt in het nieuwe nummer van Time Magazine, dat vanaf vrijdag in de winkel ligt. Het artikel is ook al online te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2007, 12:27
Categorie iDevices
Onderwerpen tijdschriften, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.