Twitter-app in nachtmodus.

Nachtmodus voor Twitter: zo schakel je de donkere modus in

De donkerblauwe nachtmodus in de Twitter-app is nu beschikbaar op de iPhone en iPad. De functie verscheen eerder al in de betaversie, maar komt nu voor iedere gebruiker van de officiële Twitter-app beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Twitter-app in nachtmodus.
Twitter heeft de nachtmodus voor de iOS-app van Twitter beschikbaar gesteld. Dankzij deze nachtmodus kleurt de gehele interface van de Twitter-app donkerblauw, wat prettiger moet zijn in de avonduren. De nieuwe nachtmodus wordt op dit moment uitgerold voor alle gebruikers van de Twitter-app.

Twitteren in het donker

De nachtmodus in de Twitter-app was al bekend uit een eerdere betaversie van de app, maar Twitter heeft vandaag zelf bekendgemaakt dat de functie er daadwerkelijk officieel aan zit te komen. Je activeert de nachtmodus door naar de Ik-pagina te gaan en vervolgens op het tandwiel te tikken. Daar moet vanzelf de optie Nachtmodus inschakelen verschijnen. De nachtmodus wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan zo zijn dat de functie bij jou nog niet zichtbaar is.

iCulture in Twitter-app met nachtmodus. Tweet in Twitter-app met nachtmodus.

De Android-app van Twitter had al langer een nachtmodus en ook andere Twitter-apps hebben vaak een donkere stand. Tweetbot kun je bijvoorbeeld helemaal in het zwart weergeven en kan dat zelfs automatisch doen aan de hand van zonsopkomst en -ondergang. De officiële Twitter-app heeft zo’n functie niet, waardoor je hem wel zelf altijd handmatig om moet zetten. De officiële Twitter-app voor de Mac heeft al sinds december een soortgelijke nachtmodus.

Voor de WWDC gingen er geruchten dat Apple in heel iOS 10 een optie zou toevoegen om het besturingssysteem in het donker weer te geven. Er zijn ook hints gevonden in de code van iOS 10, maar zo’n schakelaar voor een nachtmodus is niet beschikbaar of aangekondigd. De vierde generatie Apple TV heeft wel een optie voor een donkere weergave met ingang van tvOS 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.