Twitter voor Mac update

Vernieuwde Twitter for Mac nu beschikbaar: donker uiterlijk en fris nieuw design

Twitter voor Mac heeft de langverwachte update gekregen. De app kreeg een fris nieuw design, een donkere modus en de functies zijn gelijkgetrokken met andere Twitter-apps.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

twitterDe officiële Twitter-app voor de Mac heeft eindelijk weer eens een grote update gekregen. Met deze nieuwste update is de app in het nieuw gestoken en is er een dark mode geïntroduceerd. Ook brengt deze update de app meer in lijn met de andere Twitter-app. De nieuwe versie is te herkennen aan het ronde icoon.

De duistere kant van Twitter for Mac

Zoals bij de aankondiging van deze update al werd gemeld, heeft Twitter for Mac een nieuwe dark mode. Maak je al gebruik van de donkere menubalk en dock in OS X, dan past de donkere modus van Twitter for Mac daar mooi bij.

Twitter voor Mac donkere modus

Ook is het nu mogelijk om allerlei soorten media inline te bekijken in Twitter voor de Mac. Voorheen verschenen filmpjes, gifs en vines als kale links in de app en moest je erop klikken om ze te zien, maar nu worden deze mooi weergegeven.

Twitter voor Mac update

Daarnaast heeft de app nu ondersteuning voor groep DM’s. Hiermee kun je met meerdere mensen tegelijk een privégesprek beginnen.

Andere verbeteringen zijn:

  • Ondersteuning voor gifs: animaties bekijken zonder de tijdlijn te verlaten.
  • Mute-functie: bepaalde accounts stil houden gedurende bepaalde tijd.
  • Widget voor het Vandaag-scherm: sneller toegang tot belangrijke berichten.
  • Quote-tweets: bij het retweeten kun je je eigen gedachten toevoegen.

De Twitter-app verscheen al in 2011 bij de opening van de Mac App Store, maar liep daarna al snel achter de feiten aan. Nieuwe Twitter-functies kwamen pas veel later naar de Mac-versie, soms wel maanden later. Hierdoor was de Twitter-app lang niet altijd even handig om te gebruiken. Overigens is deze nieuwe Twitter-app niet door Twitter zelf gemaakt, maar is hij overgedragen naar een externe partij. Het zou gaan om Black Pixel, een bedrijf dat ook apps gemaakt heeft voor ESPN en Starbucks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2015, 10:45
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen mac, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.