Tweetbot 3.2 introduceert nachtthema, betere accountondersteuning

Tweetbot heeft zojuist een update gekregen naar 3.2. De vernieuwde app bevat een nachtthema, mogelijkheid om accounts naar eigen inzicht te ordenen en snel wisselen tussen accounts. Het nachtthema houdt in dat het scherm is geoptimaliseerd voor lezen in het donker. Je kunt kiezen of je dit automatisch of handmatig wilt doen. De nachtmodus werd […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tweetbot 3 for iPhoneTweetbot heeft zojuist een update gekregen naar 3.2. De vernieuwde app bevat een nachtthema, mogelijkheid om accounts naar eigen inzicht te ordenen en snel wisselen tussen accounts. Het nachtthema houdt in dat het scherm is geoptimaliseerd voor lezen in het donker. Je kunt kiezen of je dit automatisch of handmatig wilt doen. De nachtmodus werd bij Tweetbot 3.1 al beloofd maar vergde iets meer tijd om te maken omdat ontwikkelaar Tapbots veel donkere kleurschakeringen wilde toepassen.


Het mooie is dan ook, dat de app niet simpelweg wijzigt van wit naar zwart als je de nachtstand inschakelt, maar het hele kleurenschema aanpast. Schermelementen hebben op elkaar afgestemde grijstinten gekregen, zodat het een uitgebalanceerd geheel is. Als je houdt van een wat donkere interface is het nachtthema trouwens ook prima overdag te gebruiken. Inschakelen van het nachtthema kan op drie manieren: door een veegbeweging te maken zoals je een lichtschakelaar omzet, door met twee vingers omhoog te swipen of door gewoon naar de instellingen van de app te gaan.

tweetbot nachtthemaEen andere verbetering is het makkelijk kunnen ordenen van accounts. Druk op de avatar van het account dat je wilt verplaatsen en sleep daarna je vinger over het scherm. Zo kun je zelf de accounts die voor jou het belangrijkst zijn, het meest prominent bovenaan zetten. Wil je snel wisselen tussen accounts, dan kun je op de titelbalk aan de rechterkant drukken om van tijdlijn te wisselen of door te drukken op het ronde accountplaatje (de avatar). In de voorlaatste update was het snel wisselen tussen lijsten al toegevoegd. Er zijn ook diverse bugfixes doorgevoerd in de app.

Tweetbot 3 verscheen eind oktober als nieuwe app, met een uiterlijk dat was geoptimaliseerd voor iOS 7. Dat wekte bij een deel van onze lezers boosheid op: ze waren niet van plan om nogmaals voor een app te betalen. Er verdwenen in Tweetbot 3 ook een aantal eigenschappen, zoals het verdwijnen van geluiden bij het verversen van de tijdlijn. De lettergrootte bleek ook niet meer in de app wijzigbaar. Later bracht Tapbots, de maker van Tweetbot, in allerijl in versie 3.1 nog een aantal verdwenen functies terug, zoals het wijzigen van de lettergrootte en de herinvoering van de vierkante avatars.

Er is ook een iPad-versie van Tweetbot, maar die is nog niet bijgewerkt voor iOS 7. Wie niet kan wennen aan de iOS 7-versie van Tweetbot kan ook nog steeds de vorige versie Tweetbot 2 downloaden.

Downloaden: Tweetbot (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2014 om 15:49
Onderwerp
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.