Twitter werkt aan nachtmodus voor iOS-app

Twitter gaat een nachtmodus voor de iPhone- en iPad-app invoeren, zo blijkt uit de meest recente betaversie. Die maakt de schermen donker blauwgrijs.

Twitter heeft iets nieuws in petto voor iOS-gebruikers. De app die bekend staat om z’n felwitte schermen, krijgt binnenkort een nachtmodus. In de nieuwste betaversie van de Twitter-app is te zien dat de microblogdienst het gaat toevoegen. Ben je beta-gebruiker van Twitter, dan kun je de functie vinden in het instellingenmenu van de app. Met een schakelaar wissel je van wit naar donker blauwgrijs.

Twitter nachtmodus

Vorige maand kreeg de Android-app van Twitter al een nachtmodus. Deze ziet er vrijwel hetzelfde uit als de nachtmodus in de iOS-app. Helaas is het niet mogelijk om de nachtmodus van Twitter automatisch in te schakelen als het donker wordt, of een tijdschema in te stellen voor de helderheid van je telefoonscherm. Gelukkig heeft iOS zelf al een nachtmodus, alleen dimt die het scherm en keert niet meteen de kleuren om.

Twitter nachtmodus instellen Twitter nachtmodus instellen

Hopelijk kunnen we deze nieuwe nachtmodus al bij de eerste grote update van de app verwachten. Twitter heeft de gewoonte om zo’n tweemaal per maand een update uit te brengen, waarbij er meestal wel wat nieuws in zit. Zo probeerden ze in de meest recente update te zorgen dat meer mensen wereldwijd de Moments-functie te zien krijgen. Ondertussen blijven iOS-gebruikers nog steeds hopen dat Apple een uitgebreidere nachtmodus beschikbaar stelt, zodat je ook de standaard-apps in een donker thema kunt weergeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2016, 9:30
Categorie Apps
Onderwerpen nachtmodus, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.