Twitter gaat samenwerken met iTunes Ping

Apple's sociale netwerk Ping gaat samenwerken met Twitter. iTunes Ping-gebruikers kunnen hun Twitter-account koppelen aan iTunes Ping en zo automatisch tweets over hun muziekinteresse versturen.

Twitter & PingTwitter heeft aangekondigd samen te gaan werken met Ping, het sociale netwerk binnen iTunes. Gebruikers van beide diensten kunnen nu in iTunes hun Twitter-account toevoegen aan Ping. Vanaf dan worden alle activiteiten binnen Ping automatische getwitterd.

Als je een bericht op iTunes Ping plaatst, een single aanraadt, reviewt of vertelt waarom je iets hebt gekocht in iTunes, dan wordt er – als je dat hebt aangegeven – een tweet verstuurd, voorzien van een link naar de iTunes Store. Op de Twitter-site wordt die tweet voorzien van een detailpagina, met onder meer de albumhoes van het nummer of album en een previewmogelijkheid erbij om een deel van het nummer te luisteren.

Ping op TwitterTwitter geeft aan dat ze deze mogelijkheid bieden, omdat een groot deel van alle tweets gaat over wat voor muziek mensen luisteren. Door de integratie met Ping wordt het volgens de microblogdienst nog makkelijker om te Twitteren over muziek en worden de tweets ook nog eens verrijkt.

In eerste instantie zou Ping een koppeling krijgen met Facebook, maar deze werd er op het laatste moment uitgehaald. Volgens geruchten zou er achttien maanden zijn gepraat over een overeenkomst tussen Facebook en Apple, maar zijn de bedrijven er uiteindelijk niet uitgekomen. Begin vorige maand werd bekend dat de samenwerking er misschien als nog gaat komen, maar nu komt Twitter plots met de aankondiging dat zij voor iTunes Ping gaan samenwerken met Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2010, 22:15
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, muziek, sociale netwerken, twitter

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.