Reacties voor: Tweede Kamer wil dat Vodafone en KPN VoIP niet langer verbieden

De meerderheid van de Tweede Kamer wil dat mobiele operators voip-diensten zoals Skype of de iPhone toestaan. In de voorwaarden van KPN en Vodafone is voip via het mobiele netwerk verboden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. nu zorgen dat skype 3g functie op de iphone vrijgeeft

  2. goedkeuren die hap

  3. Origineel geplaatst door bart
    nu zorgen dat skype 3g functie op de iphone vrijgeeft

    inderdaad, maar dat betwijfel ik!
    tenzij ze dit per land gaan verwerken, in USA (AT&T) zal het zeker niet mogen maar als het in nederland dan wel mag enzo…
    in belgie is er nog geen discussie ontstaan, zou wel goed zijn want de telecomprijzen zijn hier veel duurder als in nederland.

  4. hahaha, jha, ik ben voor, voor het plan dat voip moet worden toegestaan! kan ook wel lukken. daarintegen, apple tegen de tweedemaker? ik betwijfel het, maar i kweet al haast zekker dat apple zen zin WILT zetten, ze dat ook gegarandeerd lukt! dus, tenzij je iphone jailbroken is, en je toevalige t-mobile hebt, is dit tot nu toe je enigste kans op skype-voip gespreken.

  5. telfort staat het wel toe, maar kpn niet?

    LOL

  6. De tweede kamer wil dit?

    Hadden ze ook niet bedacht dat de telecomproviders voor een godsvermogen aan een UMTS licentie moesten?

    Laat ze wel even de zaak terugverdienen lijkt mij.

  7. Ik VOIP via 3G met de APP. Nimbuzz.

  8. Dit is toch vreemd. Het is leuk voor de consument dat je over VOIP kan bellen met jeinternet verbinding op je telefoon. Maar aan de andere kant is het hetzelfde dat ik binnen bij de groenteboer, groenten ga verkopen.

  9. Gelukkig hebben wij Kamerleden die overal verstand van hebben, onze bedrijven voor 10 miljard aan licenties verkopen, alles liberaliseren, de markt geheel vrijgeven. Maar zich overal mee willen bemoeien, dus alles weer gaan reguleren.
    Een businessplan hebben ze nog nooit gemaakt.
    Maar dat hoeft ook niet want ze lopen geen enkel risico en investeringen hoeven ze niet terug te verdienen.
    Jammer alleen dat de samenhang zo aan ze voorbijgaat.

  10. Origineel geplaatst door Bjørn
    Dit is toch vreemd. Het is leuk voor de consument dat je over VOIP kan bellen met jeinternet verbinding op je telefoon. Maar aan de andere kant is het hetzelfde dat ik binnen bij de groenteboer, groenten ga verkopen.

    Ik ben het roerend met je eens. Dus de groenteboer heeft de zaak opgezet, reclame gemaakt en vervolgens mag een ander meeliften op zijn inspanning. Eigenlijk maak je ‘gratis’ gebruik van de bandbreedte die de provider tegen hoge kosten heeft neergezet. Het ontwikkelen en leveren van een dienst is blijkbaar een vies woord. Die dienst maar zo snel mogelijk gratis beschikbaar worden gesteld aan anderen zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen profiteren. Dat er geen organisatie investeringen gaat doen in verdere (technologische) ontwikkelingen is blijkbaar niet interessant…:-)

  11. Snap niet waarom een Kamer hierover moet praten terwijl op de ‘vrije markt’ de klant reeds kan kiezen voor 2 aanbieders die dit toestaan.

    Daarnaast hebben UMTS licenties bakken geld gekost zoals door anderen ook al aangegeven. VOIP diensten weigeren zou je dus kunnen zien als een gevolg van een eerder genomen besluit van onze ‘kundige’ land bestuurders..

  12. De kamer wil zeker wat punten scoren?
    Volledig mosterd na de maaltijd,staat gewoon al op de Europese politieke agenda.

  13. Ik gebruik gewoon skype over 3G. Kwestie van VoIPover3G installeren (Cydia).

  14. slechte vergelijking @Bjørn:

  15. haha eindelijk iets goeds door die .. uit de 2e kamer.

    ookal gebruikt half nederland skype dus al wel via 3g dankzij het o zo geweldige cydia

  16. Wat is het voordeel van de skype app op je iPhone? Als je naar je contacten belt dan betaal je toch rond de 20ct?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.