Apple toont iPhone-frontcamera in patentaanvraag

Een patentaanvraag van Apple bevat een schets van een apparaat met frontcamera, die zowel foto's als video's kan opnemen. Geruchten over videochat op de iPhone kunnen weer uit de kast.

camera patentEen nieuw verschenen Apple-patent beschrijft een apparaat met camera aan de voorzijde is te zien. De camera kan foto’s en video’s vastleggen. Leuk bedacht, maar er zijn toch al honderden toestellen die een camera aan de voorzijde hebben? Het patent beschrijft dan ook niet de camera zelf, maar een mogelijkheid om bedieningselementen op het touchscreen door te geven met geregistreerde bewegingen.

Zo zouden knoppen in bepaalde applicaties extra groot kunnen worden getoond wanneer de gebruiker aan het hardlopen is. In de tekst komt ook de hierboven geschetste frontcamera voor. Het patent bevat daarover de volgende tekst:

The mobile device 100 can also include a camera lens and sensor 180. In some implementations, the camera lens and sensor 180 can be located on the back surface of the mobile device 100. The camera can capture still images and/or video.

De patentaanvraag dateert oorspronkelijk uit november 2007. Speculaties over videochat op de iPhone kunnen weer onder het stof vandaan gehaald worden.

Meer info: patentaanvraag Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2009, 17:06
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.