Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.

Beta 4 van tvOS 9.2 voor Apple TV met mappen en iCloud-fotobibliotheek nu beschikbaar

De vierde beta van tvOS 9.2 is ook door Apple vrijgegeven. In tvOS is het eindelijk mogelijk om apps in mappen te plaatsen, terwijl je ook tekst in kunt voeren door gebruik te maken van een Bluetooth-toetsenbord.

Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.
Apple heeft de vierde beta van tvOS 9.2 beschikbaar gesteld, Apple’s nieuwste besturingssoftware voor de vierde generatie Apple TV. In tvOS 9.2 is het mogelijk om apps in mappen in te delen, net als op de iPhone en iPad. Ook wordt iCloud-fotobibliotheek toegevoegd, Apple’s eigen fotodienst.

tvOS 9.2 met eigen mappen

Apple heeft tvOS de laatste tijd al continu verbeterd en uitgebreid. Zo werd het met tvOS 9.1 eindelijk mogelijk tekst in te voeren door middel van de Remote-app. Vervolgens werd met tvOS 9.1.1 de Podcasts-app toegevoegd, waardoor je ook op de nieuwste Apple TV met de officiële Podcasts-app naar je favoriete podcasts kunt luisteren. In tvOS 9.2 gaat Apple nog even door, want dankzij deze update kun je onder andere Bluetooth-toetsenborden gebruiken, apps in mappen plaatsen en nog veel meer. In de derde beta kwam de dicteren-functie erbij, dat ondersteund wordt bij Siri-talen op de Apple TV.

De dicteren-functie van tvOS 9.2 is in de instellingen verplaatst en kan nu ook in Nederland ingeschakeld worden, maar lijkt momenteel nog niet te werken. Ook nieuw is dat in de App Store nu een lijst van apps weergegeven wordt die nog niet geïnstalleerd zijn op de Apple TV, maar wel met het account gekocht zijn. Bovendien is er een firmware update beschikbaar voor de Apple TV Remote die moet zorgen voor verbeterde bewegingssensoren en ondersteuning voor meer aparte aparte apparaten, zoals sound bars.

Dicteren op een Nederlandse Apple TV met tvOS 9.2.

tvOS 9.2 downloaden

De nieuwste beta is te downloaden via het Developer Center van Apple. De beta is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Om de beta te installeren, moet je deze downloaden via een computer. Je sluit vervolgens de Apple TV aan via een USB-C-naar-USB-A-kabel en installeert deze via iTunes. Zodra de update publiekelijk beschikbaar komt, is deze gewoon via het internet vanuit de instellingen op de Apple TV te downloaden.

Screenshot: @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2016, 19:35
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.