Podcast-microfoon

Apple introduceert Podcasts Connect voor beheren van podcasts

Podcasts zijn voortaan via iTunes Connect te beheren, net zoals dat al bij apps mogelijk was. Daardoor hebben podcasters meer beheermogelijkheden in handen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iCulture dashboard iTunes

Podcasters kunnen voortaan hun content ook via iTunes Connect beheren, net zoals voor appontwikkelaars al mogelijk was. Het laat zien dat Apple de makers van podcasts serieus neemt en meer mogelijkheden wil geven. Voorheen konden podcasters hun digitale radioshows aanmelden via een linkje in iTunes op de desktop. Nu kunnen ze veel gerichter podcasts beheren via de interface voor ontwikkelaars.

Podcasts Connect: nieuw webportaal

Update 23 februari: De nieuwe dienst heet Podcasts Connect en is een webportaal voor het beheren van podcasts. Via dit webportaal kun je podcasts toevoegen, publiceren en beheren. Hieronder zie je een afbeelding van Podcasts Connect. Via de website kun je podcasts indienen en de rss-feed bewerken. Iedereen met een geldig Apple ID kan een podcast indienen en laten valideren.

Podcasts Connect

Podcasts in iTunes Connect

Na het inloggen op iTunes Connect krijg je een lijst te zien van alle podcasts die je hebt aangemeld bij iTunes, op basis van jouw Apple ID. Je ziet de actieve shows en eventuele oudere shows die niet meer in iTunes te zien zijn. Klik je op een van de albumhoezen van een show, dan krijg je een nieuwe pagina te zien met een aantal opties: Refresh Feed, View in iTunes Store, Hide Podcast en Delete Podcast.

iTunes Connect: My podcasts
Via dit scherm kun je je podcast voortaan aanmelden

Je kunt ook de URL van de feed vernieuwen en de feeds zelf verversen. Dat is handig, want het zorgt ervoor dat je voor minder handelingen bij Apple-support hoeft aan te kloppen. Omdat het via een webinterface verloopt, zit je niet langer vast aan de platforms waarop iTunes beschikbaar is, namelijk OS X en Windows.

Podcast Numrush
Op dit scherm kun je je podcast beheren. Omdat we bij iCulture geen eigen podcast hebben, hebben we hiervoor ter illustratie de podcast van onze vrienden bij Numrush gebruikt.

Apple heeft zelf nog weinig ruchtbaarheid gegeven aan het nieuwe iTunes Connect-dashboard voor podcasts. Wel blijken podcasters al jarenlang om meer beheermogelijkheden te hebben gevraagd. Sinds ongeveer een jaar is er een opleving van podcasts, nadat het fenomeen rond 2007 z’n eerste hoogtepunt had. Steeds meer nieuwsorganisaties starten hun eigen podcast, om mensen bij te praten over het nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 12:57
Categorie Apple
Onderwerp Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.