apple-watch-promotiefoto

Apple start met Apple Watch-training voor winkelpersoneel

Apple is gestart met het opleiden van winkelmedewerkers over de Apple Watch. Alleen in de VS en Engeland wordt nu al getraind.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple is begonnen met het organiseren van trainingen voor de winkelmedewerkers. Sinds vrijdag volgt personeel in de VS en het Verenigd Koninkrijk een training, om ze meer vertrouwd te maken met de functies van de Apple Watch. Ze krijgen een globale uitleg, zonder dat er veel nieuwe details worden vrijgegeven. Vermoedelijk krijgen de medewerkers hetzelfde te horen wat je ook op de marketingpagina’s op Apple.com kunt vinden: welke uitvoeringen er zijn, hoe je de digitale kroon bedient en voor welke toepassingen je de Apple Watch zoal kunt gebruiken.

apple-watch-promotiefoto

Toch geeft het nieuws over de trainingen op twee manieren wat meer inzicht in Apple’s plannen. Dat er alleen in de VS en UK getraind wordt, zou wel eens kunnen wijzen op een beperkte uitrol, waarbij Nederland en België niet meteen aan de beurt zijn. En dat Apple nu al begint met trainen van het personeel, maakt duidelijk dat Apple haast wil maken met de promotie van het slimme horloge. De officiële launch staat immers pas in april gepland.

Er waren geruchten dat Apple in februari al een media-evenement zou houden om meer details vrij te geven over de Apple Watch. Maar die werden later tegengesproken. Een evenement in maart zou ook nog goed haalbaar zijn. Apple kan dan meteen meer informatie geven over de iPad Pro of de 12-inch MacBook Air, die rond dezelfde tijd op de markt moet verschijnen, als de geruchten kloppen.

Apple heeft tot nu toe alleen de prijs van de goedkoopste Apple Watch sportversie bekendgemaakt: $350. De duurdere uitvoering in staal zou volgens geruchten rond de $500 kosten en het gouden exemplaar zou wel eens rond de $5.000 kunnen kosten. Voor de duurdere exemplaren is Apple bezig om kluizen te installeren in de Apple Stores, om de kans op diefstal te verkleinen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2015, 9:29
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, training

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.