iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Earth Primer, Chordana Composer en meer

In de App Gemist deze week aandacht voor het interactieve prentenboek Earth Primer, Casio's bijzondere muziekapp Chordana Exposer en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoIedere zaterdag vind je op iCulture een overzicht van alle apps die in de week zijn besproken. Zo weet je in één keer welke apps je nog moet installeren om helemaal bij te blijven. Met deze week onder andere aandacht voor Chordana Composer, een handige muziek-app die je gefluit in één keer omzet naar muzieknoten.

Chordana Composer

Casio heeft een app uitgebracht met de naam Chordana Composer. Deze app kan automatisch een liedje maken op basis van een melodie die je neuriet of fluit. Zelfs als je geen muzieknoten kunt schrijven of een instrument kunt bespelen, lukt het met deze app toch nog om een liedje te maken. Je zingt, neuriet of fluit een melodietje, kiest een van de vijf genres en drie melodie-instellingen en de app maakt er iets van. Met de knop Auto Compose heb je in een paar seconden een compleet muziekstuk met intro en outro. Lees ons artikel over Chordana Composer.

Hocus Focus

Als je op de Mac werkt, wil je het liefst je scherm zo opgeruimd mogelijk houden. Helaas komt dat er vaak niet van: teveel geopende programma’s, teveel browservensters. Je moet drie keer klikken om dat ene programmavenster terug te vinden. Dat kan makkelijker: met de app Houdini, die vanaf nu door het leven gaat als Hocus Focus voor Mac. Zoals de naam al aangeeft, kun je met deze app je helemaal focussen op een bepaalde taak. Lees ons Artikel over Hocus Focus

Let op: dit is Mac-software, dus niet te downloaden op iPhone en iPad!

Hocus Focus downloaden: via website van ontwikkelaar (niet beschikbaar in Mac App Store)

Lowdown

Lowdown is een iPhone-app waarmee je vergaderingen kunt plannen. De app bestond al wat langer, maar werd onlangs een stuk interessanter: de makers besloten de app gratis te maken en niet langer $7,50 per maand aan abonnementskosten te vragen. Bovendien stopten ze functies van de HERE-app in Lowdown. Nee, niet de HERE-app van Nokia, maar een eigen app waarmee je anderen kunt laten weten dat je bent gearriveerd. Lees ons artikel over Lowdown.

Earth Primer

De aarde is ongelofelijk machtig en indrukwekkend. Daarom is het niet voor alle begrippen even gemakkelijk om ze uit te leggen. Waarom is er op de ene plek enorme droogte en op de andere veel regen, ook al is het op beide plekken warm? Wat zijn vulkanen? Hoe zijn de continenten ontstaan? Earth Primer, een interactief aardrijkskundeboek voor de iPad, vertelt je dit allemaal. Maar daar blijft het niet bij. Het e-boek beperkt zich namelijk niet tot tekst, plaatjes en bewegende beelden. Nee, het belangrijkste onderdeel zijn de gedeeltes waarin je mag spelen met de elementen. Hoe alle principes precies werken, kun je zien door het zelf te doen. Zo leer je spelenderwijs alle principes die in het boek worden uitgelegd. Lees ons artikel over Earth Primer.

PhoneExpander

Zit je iPhone of iPad bijna vol? Grote iOS-updates, grote games… als je een 16GB iPhone of iPad hebt, loop je al snel tegen grenzen aan. De gratis Mac-app PhoneExpander probeert je te helpen om ruimte te scheppen. De Mac-toepassing bevindt zich nog in betafase, maar is al wel goed te gebruiken. Het werkt makkelijker dan het handmatig weggooien van apps en het beheren van je appcollectie via iTunes. Lees ons artikel over PhoneExpander

Downloaden kan hier: PhoneExpander (let op: Mac-software!)

Xpire

De iOS-app Xpire kan je wel eens uit penibele situaties redden op sociale media. Ieder bericht dat je via Xpire plaatst op Twitter, Facebook of Tumblr kan namelijk na verloop van tijd automatisch worden verwijderd, waardoor bijvoorbeeld die ene feestfoto maar een maand te bekijken is. De app is in een nieuwe update voorzien van een slim algoritme, dat probeert te waarschuwen als je iets doms probeert te plaatsen. Lees ons artikel over Xpire.

ControlAir

Mac-gebruikers hebben straks geen muis en toetsenbord meer nodig. Na onze uitgebreide review van de Mac-afstandsbediening Alfred Remote, schreven we namelijk ook nog eens over ControlAir. Een app waarmee je OS X bedient met behulp van simpele handgebaren. Een leuk idee, maar is het ook handig? Lees ons artikel over ControlAir.

Kitchen Stories

Kitchen Stories is een digitaal kookboek voor de iPhone en de iPad waar steeds nieuwe gerechten in verschijnen. De app is eigenlijk een naadloze combinatie van twee onderdelen. Aan de ene kant is het een mooie luxe recepten-app zoals Jamie Oliver’s Recipes, met veel mooie foto’s en instructiefilmpjes. Maar er zit ook een community achter de app waarbij mensen hun eigen recepten kunnen toevoegen en delen met alle andere gebruikers. Daardoor barst Kitchen Stories van de recepten en instructies, terwijl de app zelf helemaal gratis is. Lees ons artikel over Kitchen Stories.

Cheatsheet

Cheatsheet is een simpele widget waarmee snel toegang hebt tot allerlei informatie. Wat is ook alweer je kenteken? Je personeelsnummer? Het adres van je hotel? Zeker als je merkt dat je wat vergeetachtig wordt (of gewoon veel aan je hoofd hebt), kan het handig zijn om die informatie met één vingerveeg onder handbereik te hebben. Natuurlijk gebruik je Cheatsheet niet voor supergeheime informatie, zoals je pincode en je creditcardnummer. Wel voor semi-openbare informatie, zoals het wachtwoord van het draadloze netwerk of de cijfercode van de wc in je favoriete koffiebar. Lees ons artikel over Cheatsheet.

Evoland

Evoland riepen we uit tot onze game van de week. Eigenlijk is Evoland een ode aan het rollenspel. Op een mooie manier worden de ontwikkelingen in de afgelopen 30 jaar in beeld gebracht: je begint in de pixelstijl van jaren geleden en komt uiteindelijk terecht in een 3D-wereld. Naarmate je langer speelt wordt Evoland steeds mooier. Een bijzondere game, die op een mooie manier is uitgewerkt. Je ziet niet alleen een video of een plaatje: je beleeft een spel zoals het aanvoelde in een periode. Evoland vertelt een verhaal over games, op een manier waarop alleen games iets kunnen vertellen.

Alfred Remote

Alfred Remote is een app waarover je kunt twijfelen. Wat is nou eigenlijk het nut van deze app? Alfred bedien je immers al redelijk soepel op de desktop en om daar nu een aparte afstandsbedienings-app bij uit te brengen? Dat wilden we ook wel eens ontdekken en dus bekeken we hoe goed Alfred Remote bevalt in plaats van gebruik van toetsenbord en muis. Vooral power users zullen deze app handig vinden, maar de gemiddelde iPhone-bezitter? Daar twijfelen we nog wat aan. Lees onze review van Alfred Remote.

Alternote

Alternote is een fijne notitie-app als je veel gebruik maakt van Evernote. Alternote is helemaal geoptimaliseerd voor het schrijven van notities, in tegenstelling tot Evernote zelf. Die bevat zoveel functies dat het niet echt geoptimaliseerd is voor mensen die veel willen schrijven. Bij Alternote is dat wel goed geregeld, met onder andere een dag- en nachtmodus, gekleurde tags en een afleidingsvrije modus. Nu nog in betafase, maar goed genoeg om alvast te proberen! Lees onze review van van Alternote.

Let op: dit is Mac-software, dus niet te downloaden op iPhone en iPad!

Downloaden: Alternote (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2015, 12:11
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.