skip-a-beat

Nederlandse game Skip A Beat bedien je met hartslag

Skip A Beat is een nieuwe Nederlandse game die je bedient met je hartslag. Zo word je bewuster van de invloed van koffie, slapen en stress.

De Nederlandse game Skip A Beat werkt op een unieke manier: je bedient de game met je hartslag. De app is te downloaden op de iPhone; plannen voor andere platformen zijn er nog niet. Wel wordt er gedacht aan een versie voor de Apple Watch. Aan samenwerking met Apple’s HealthKit wordt al gewerkt.

skip-a-beat

Skip A Beat is gemaakt door de Nederlandse start-up Happitech en won in 2013 een Ordina-prijs voor Nederlandse innovaties in de gezondheidszorg. De insteek van de game is dan ook half gericht op vermaak en half op gezondheid. Doel van de game is om mensen bewuster te maken van hun hartslag. Je meet dit op de gebruikelijke wijze: door je vinger op de camera van de iPhone te houden. Het flitslampje zorgt daarbij voor de verlichting, de camera meet het aantal pulsen. Aan het begin van elk level moet je je hartslag meten.

skip-a-beat-game

De endless-runner-game draait om Skip, een zwevende kikker. Hij moet ervoor zorgen dat prinses Euphoria wordt gered, inmiddels een bekend scenario voor games. Skip moet daarbij een parcours langsvliegen, waarbij hij obstakels zoals rondfladderende vogels moet vermijden. Tijdens de game moet je op het scherm tikken en tegelijk zorgen dat de hartslag binnen bepaalde waardes blijft. De game laat tijdens de hele duur van het spel zien wat de hartslag van de speler was.

In eerste instantie is Skip A Beat gewoon leuk als spelletje, maar het kan ook gebruik worden door patiënten met een hartaandoening, die hun hartslag in de gaten moeten houden. Uit voorzorg is ervoor gezorgd dat de hartslag tussen 58 en 100 slagen per minuut moet liggen. Buiten die zone werkt de game niet.

In verschillende situaties (teveel koffie, lange werkdag, goede nachtrust) ga je kijken wat het effect op je hartslag is. Met ademhaling, houding, emoties en gedachten kun je je hartslag bijsturen en krijgt daarmee meteen feedback. Er zijn vier hartslagzones: zen mode (58 tot 70), balance mode (70 tot 80), spicy mode (80 tot 100) en master mode (onder 70).

Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download -

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2015, 11:03
Categorie Apps
Onderwerpen games, hartslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.