TomTom wil ook een eigen App Store

TomTom wil een eigen App Store bouwen op basis van WebKit. De navigatiefabrikant wil op die manier iets extra's bieden in vergelijking met de vele aanbieders van gratis navigatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tomtom appTomTom organiseerde deze week een internationale persbijeenkomst. Journalisten uit heel Europa werden ingevlogen om te luisteren naar een presentatie van Harold Goddijn en andere topmensen. Voor ons bleek er weinig nieuws te halen: de TomTom GO Live 1000 is een ‘ouderwets’ navigatieapparaat en de gratis Live Services- en roamingdienst die ze erbij aanbieden geldt alleen voor kopers van dit nieuwe apparaat. Achteraf blijkt dat TomTom wel degelijk iets te melden had, maar het blijkbaar niet interessant genoeg vond om tijdens de persbijeenkomst te vertellen (of misschien wat beschaamd was omdat het geen origineel idee is): ze gaan een eigen App Store openen.

Het gaat om applicaties die klanten tegen het einde van het jaar kunnen downloaden. TomTom gaat kiezen voor een WebKit-gebaseerd besturingssysteem waarbij je extra applicaties kunt installeren. Het betekent meer dan nieuwe hard- of software, maar een andere aanpak van de diensten en achterliggende architectuur.

Nieuwe functies komen daardoor niet alleen op nieuwe apparaten zoals de GO Live 1000 beschikbaar. Applicaties die voor andere platformen zijn ontwikkeld kunnen makkelijk naar TomTom’s nieuwe WebKit-gebaseerde platform worden gebracht. Andersom kan de in eigen huis ontwikkelde technologie makkelijker op andere toestellen worden gebruikt. Wat dit gaat betekenen voor de iPhone-gebruikers is niet helemaal duidelijk: navigeren via de webbrowser? Of gewoon een App Store, omdat iedereen dat tegenwoordig doet? Applicaties zoals Wikipedia, stedengidsen van Time Out en kaarten van skigebieden zijn straks ook te raadplegen. Augmented reality is weer een heel andere mogelijkheid, die ook in zo’n app gerealiseerd kan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2010, 10:56
Categorie iOS
Onderwerpen app store, Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.