MuscleNerd demonstreert Spirit-jailbreak op iPad 3G [jailbreak]

Een paar uur nadat de iPad 3G in de VS in de verkoop ging slaagde MuscleNerd, prominent lid van het iPhone Dev Team, erin om de iPad 3G te jailbreaken. Hij gebruikte daar de Spirit jailbreak-methode voor. Via foto’s en een video laat MuscleNerd zien dat het proces geslaagd is. Oorspronkelijk zou Spirit afgelopen vrijdag […]

ipad jailbreakEen paar uur nadat de iPad 3G in de VS in de verkoop ging slaagde MuscleNerd, prominent lid van het iPhone Dev Team, erin om de iPad 3G te jailbreaken. Hij gebruikte daar de Spirit jailbreak-methode voor. Via foto’s en een video laat MuscleNerd zien dat het proces geslaagd is. Oorspronkelijk zou Spirit afgelopen vrijdag ook voor het publiek beschikbaar komen, maar zoals aangegeven is de release een paar dagen uitgesteld. Het iPhone Dev Team is bezig om Spirit zo snel mogelijk geschikt te maken.

In onderstaande video laat MuscleNerd zien hoe Cydia op de iPad 3G draait:

Je kunt je alvast voorbereiden door met het programma AutoSHSH (alleen voor Windows) je SHSH-informatie op te slaan (instructies vind je onder andere hier en hier).

Jailbreak en iPad Planet

We willen hier graag (eenmalig) uitleggen waarom we op deze website aandacht besteden aan een jailbreak voor de iPad. Jailbreaken wordt vaak in verband gebracht met het installeren van illegale apps; dat is een vooroordeel dat we graag willen rechtzetten, want jailbreaken is om heel andere redenen ontstaan. Een jailbreak houdt in dat je toegang tot het bestandssysteem van de iPad krijgt. Het geeft je de mogelijkheid om via Cydia extra applicaties te installeren, buiten de App Store om. Het gaat dan om applicaties die Apple niet zo snel zou toestaan, zoals een mogelijkheid om informatie op je lockscreen te tonen of applicaties die op de achtergrond draaien.

Jailbreaken is ontstaan omdat Apple aanvankelijk geen applicaties van derden toestond op de iPhone. Dat is ook de reden waarom wij er op iPhoneclub (en nu op iPad Planet) altijd aandacht aan hebben besteed. Het gaat ons daarbij om keuzevrijheid: de mogelijkheid voor mensen om een apparaat dat ze zelf hebben gekocht te ‘tweaken’. Vandaar dat we over het jailbreaken van de iPad schrijven, maar altijd vanuit het oogpunt van de ‘tweaker’ en nooit tips zullen geven hoe je je iPad kunt volladen met illegale apps (in Nederland is het downloaden van software van filesharingdiensten namelijk verboden, in tegenstelling tot muziek).

In de reacties zijn verwijzingen naar illegale apps dan ook niet toegestaan.

Of jailbreaken zelf al dan niet legaal is, is een onderwerp waar nogal eens verschillend over wordt gedacht. Er is in de Nederlandse rechtsspraak nog geen uitspraak geweest waarbij een rechter het proces van jailbreaken illegaal heeft verklaard.

Omdat jailbreaken voor een relatief kleine groep gebruikers interessant is (bij de iPhone is het volgens de statistieken meestal zo’n 5% van de gebruikers) zal de aandacht die we eraan besteden beperkt zijn. We hebben ons beleid t.a.v. jailbreaken vastgesteld na raadpleging van een (in ICT-recht gespecialiseerde) jurist. Mocht je het met ons gekozen beleid niet eens zijn, of gewoon niet geïnteresseerd zijn in jailbreaken, dan is het een kleine moeite om de artikelen met [jailbreak] in de titel voortaan over te slaan.

ipad 3g jailbreak

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2010, 20:10
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ipad, jailbreak, spirit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.