Reacties voor: Tim Cook legt uit waarom de iPhone XR geen flop is

Tim Cook verscheen afgelopen nacht op CNBC voor een interview. Hij vertelde daarin dat Apple's grootste bijdrage aan de mensheid misschien wel op het gebied van gezondheidszorg zal liggen. Ook legde hij uit waarom de iPhone XR geen flop is.

Reacties: 32 reacties

  1. Het is duidelijk. Tim Cook heeft zijn hand overspeeld door exorbitante bedragen te vragen voor een telefoon. Resulterend in een lagere omzet. Dus die verhalen van de best verkopende iPhone ooit, is klinkklare onzin.

    Maar de iPhone problemen zijn maar een klein probleem van het geheel. De smartphone markt is volwassenen geworden. Biet alleen Apple, maar ook andere smartphone verkopers hebben last van tegenvallende verkopen. Symptomatisch voor een volwassen markt. Het grote probleem is Cook. De man heeft nul visie. Een middelmatige manager, meer is hij niet. Microsoft had hetzelfde probleem met Steve Ballmer. Er zal iemand anders moeten opstaan om Apple nieuwe ideeën te geven. Gebeurt dit niet, dan zal Apple de weg van Microsoft volgen. Er wordt genoeg geld verdiend, maar marktaandeel zal verdwijnen.

  2. Ik heb intussen sinds begin december 2018 de XR. Dikke prima! Scheelde me 300 euro tegenover de XS, is iets groter, technisch identiek m.u.v. het OLED scherm. De batterijduur is ook werkelijk subliem!

    • @JP: Ik sluit me hier bij aan! Sinds oktober in bezit van een Xr en geen moment spijt gehad. Scherm is prima ondanks dat het geen amoled is en een zogenaamde “lage” resolutie heeft. iPhone is snel en batterijduur is super. Waarbij ik via bluetooth continue verbinding heb met een Apple watch en een Samsung watch (ja ik loop met twee horloges rond).

  3. Je bent een slimme ‘man’Cook. Maar mensen pikken het niet meer. Gouden jaren zijn voorgoed voorbij! Dus pas de prijzen maar daarop aan. Anders verdwijnt Apple als sneeuw voor de zon.

  4. De huidige generatie iPhones is gewoon veel te duur , ook die zogenaamde goedkope.
    Onder de 500€ moet een nieuwe iPhone zijn, zeker een zogenaamd budget model. Ik wil niet meer dan circa 300€ betalen en zit dus aan gebruikte iPhones vast, maar met deze nieuwprijzen zal ik vele jaren moeten gaan achterlopen , immers de gebruikte iPhone prijzen zullen ook veel hoger blijven. Heb nu een SE welke 11 maand oud was toen ik m voor 250€ kocht…….

  5. Niks te nadelen van het merk/product Apple maar als de topman van een bedrijf specifiek gaat vertellen wat voor prachtige producten ze maken en welke geweldige ideeën hebben is het alarmfase 1.
    Ook de beurskoersen (ook o.a. Samsung) zeggen genoeg dat het tij in de smartfone wereld op een keerpunt staat en alleen de veel goedkopere Chinese merken groeien nog wat door hun afwijkende strategie (veel verkopen voor lagere prijs).

    p.s. voordat iedereen in de stress gaat IK ben ook Apple fan dus bekijk dit met angst en beven……

  6. Wat Tim Cook momenteel doet is ‘damagecontrol’ en je klanten de schuld geven omdat je product niet goed loopt is gewoon weigeren om naar je eigen gedrag te kijken waardoor dat kan komen.
    Internet heeft al maandenlang vol gestaan met een berichtenstorm dat mensen niet meer bereidt zijn om zulke belachelijke bedragen neer te tellen voor zo weinig nieuws en dat vertaalt zich in cijfers en die cijfers geven aan dat mensen veranderen in hun koopgedrag.
    Daarbij zijn de Chinese smartphones on par geworden met Samsung en Apple voor de helft van de prijs en tja, dan is een keuze al snel gemaakt voor velen (want het is maar een telefoon) en krijgen de gevestigde orde in smartphoneland er geduchte concurrentie erbij nu.

    Ik ben reuze benieuwd of Apple de visie heeft en veranderingen kan omarmen om het tij te keren.

  7. Niet zo melodramatisch. Apple staat er nog hartstikke goed voor. Hier en daar bijschaven en het komt wel goed.

    Concurrentie is altijd goed. Tim Cook heeft wel degelijk visie, maar is geen Steve Jobs. Dat is niet erg, maar hij moet niet raar gaan lopen lullen dat het misschien wel eraan ligt dat mensen niet weten hoe ze data makkelijk kunnen migreren. Dan doe je je job niet goed Apple! Dat was altijd je kernwaarde. Gebruiksvriendelijkheid.

    Apple wordt langzaam een ‘normaal’ bedrijf.
    Ik vind sowieso het gedram dat toestellen te duur worden bloedirritant. Ja het is een hoge prijs. Maar je vergelijkt appels met peren. Het is niet zo dat de kosten van grondstoffen goedkoper zijn geworden. En Apple loopt ver voorop met Face ID. Wat denk je dat R&D daarvan kost.

    Je betaalt voor stijl en afwerking, hele simpele vertaling:

    iPhone XS = een Lamborghini
    iPhone XR = een Ferrari
    Samsung Galaxy S9 = een Ferrari
    Flagships van LG, HTC, Sony zijn BMW’s, Mercedes, Volvo’s, Audi’s.
    Huawei = een Zotye SR9
    Alle overige goedkopere modellen zijn de Volkswagens, Skoda’s, Peugeots, Fords etc.

    Ben je tevreden met een Peugeot of heb je niet meer te besteden dan een Goede Skoda, dan is er voldoende keuze. Ze brengen je allemaal van A naar B.

    Wil je aanzien en status en heb je de knaken ervoor? Dan haal je een Lamborghini of Ferrari.

  8. Ik zie heel heel veel mensen diktevreden rondlopen met iPhone 8 en Plus variant ervan. Volgens mij heeft gemiddelde consument meer dan voldoende aan. Verder is iPhone zo goed dat je makkelijk nog 5 jaar (iPhone 8, 3 jaar) van kan genieten door updates. Iemand die elk jaar de nieuwste iPhone koopt, kan behoorlijk welvarend zijn maar kan evengoed tech savvy zijn en op een piepkleine studio wonen. 🙂 Ik wacht nog even met upgrade, actueel geniet ik nog vol van X… bij volgende generatie Max mag Apple mijn 💰centjes weer hebben.

  9. Ik heb een iPhone 6s plus van 3 jaar oud en wilde deze voor een XS gaan vervangen tot ik de prijzen hoorde. Ik ga echt geen 1200,- voor een toestel betalen! Ik heb toen besloten om voor 29,- mijn accu bij Apple in Den Haag te laten vervangen. En mijn telefoon loopt weer als een zonnetje. In oktober van dit jaar zie ik wel weer wat Apple ons gaat aanprijzen op iPhone gebied maar tot die tijd blijf ik lekker bij mijn iPhone 6s.

    En zo zie je maar dat je makkelijk 4 a 5 jaar met een toestel kan doen.

  10. Zelf heb ik nog een iPhone 7 Plus terwijl ik daarvoor vanaf de 3GS altijd ieder jaar een nieuwe iPhone kocht. M’n 7 Plus doet het nog super, is snel en doet alles wat ik wil. Voor mij voorlopig nog geen reden om over te stappen naar een nieuwer model.

    Zaken zoals draadloos laden, face id en dergelijke zijn natuurlijk ontzettend fijn, maar niet meer de reden om ieder jaar of ieder twee jaar te upgraden.

  11. We vervangen onze iPhones minder snel. Dat hoor ik overal om me heen en lees ik ook hier. Ik heb een 6s en behalve de batterij is deze telefoon nog prima. Toen ik hem kocht dacht ik hem in december 2018 te vervangen. Ik wil dan wel een nodge upgrade naar de X of Xr maar die vind ik te duur momenteel. Voor € 600,- had ik wel de overstap gemaakt.

  12. @J: Mijn Deux Cheveaux doet het nog prima. Is zuinig en betrouwbaar en doet wat ie moet doen (7plus).

  13. Ik heb de iPhone 8 en die bevalt mij prima. Wilde eerst de XS of XR gaan halen, toch maar niet gedaan. Ik blijf wel bij m’n 8 tot er ‘n iPhone komt die 5G ondersteund en hopelijk ook weer touch ID. Face ID is leuk, maar de ING app ondersteund (nog) geen face iD en dan moet ik weer m’n code invoeren, iets wat ik nou net zo fijn vind van touch ID. Dus ik wacht de nieuwe iPhones in september wel af en anders wacht in nog wel ‘n jaartje!

    • @Johan: ING app heeft al sinds de release van de iPhone X face-id support

      • @Lars: oow oké, is/was mij niet bekend. Dacht alleen touch ID of anders code invoeren. Neemt niet weg dat ik touch ID erg fijn vind.

  14. @Johan: De ING app ondersteund zeker wel touch id!

  15. Origineel geplaatst door Johan
    Ik heb de iPhone 8 en die bevalt mij prima. Wilde eerst de XS of XR gaan halen, toch maar niet gedaan. Ik blijf wel bij m’n 8 tot er ‘n iPhone komt die 5G ondersteund en hopelijk ook weer touch ID. Face ID is leuk, maar de ING app ondersteund (nog) geen face iD en dan moet ik weer m’n code invoeren, iets wat ik nou net zo fijn vind van touch ID. Dus ik wacht de nieuwe iPhones in september wel af en anders wacht in nog wel ‘n jaartje!

    Ik heb meerdere bank apps en allemaal ondersteunen ze Face ID, ook ING. Die waren er volgens mij zelfs als een van de eersten bij.

  16. Origineel geplaatst door Vincent
    We vervangen onze iPhones minder snel. Dat hoor ik overal om me heen en lees ik ook hier. Ik heb een 6s en behalve de batterij is deze telefoon nog prima. Toen ik hem kocht dacht ik hem in december 2018 te vervangen. Ik wil dan wel een nodge upgrade naar de X of Xr maar die vind ik te duur momenteel. Voor € 600,- had ik wel de overstap gemaakt.

    Je had ook je batterij kunnen vervangen voor 29 euro. Mijn iPhone 6s draait weer, na de batterijvervanging, weer als een zonnetje.

  17. @Bart W: ik deel je mening wat betreft zijn gebrek aan visie, maar een middelmatig manager is hij absoluut niet. Steve Jobs heeft hem persoonlijk naar Apple gehaald omdat hij een supply chain uitzonderlijk goed op poten weet te zetten.

  18. Origineel geplaatst door JP
    Ik heb intussen sinds begin december 2018 de XR. Dikke prima! Scheelde me 300 euro tegenover de XS, is iets groter, technisch identiek m.u.v. het OLED scherm. De batterijduur is ook werkelijk subliem!

    Origineel geplaatst door Harmen
    @JP: Ik sluit me hier bij aan! Sinds oktober in bezit van een Xr en geen moment spijt gehad. Scherm is prima ondanks dat het geen amoled is en een zogenaamde “lage” resolutie heeft. iPhone is snel en batterijduur is super. Waarbij ik via bluetooth continue verbinding heb met een Apple watch en een Samsung watch (ja ik loop met twee horloges rond).

    Mooi om te horen dat jullie heel tevreden zijn met jullie iPhone XR. Mij ontgaat alleen de link met het onderwerp hier. Het gaat niet om de iPhone XR zelf, maar met name om de positie van Apple en haar producten in de markt.

  19. Je had ook je batterij kunnen vervangen voor 29 euro. Mijn iPhone 6s draait weer, na de batterijvervanging, weer als een zonnetje.

    Eind november probeerde ik hier tevergeefs een afspraak voor te maken. Woon te ver weg om op de bonnefooi naar een Apple Store te reizen.

  20. Iphone SE gekocht. bevalt prima.
    – niet duur
    – goede camera
    – niet zo debiel groot
    – laatste OS versie

  21. Hou eens op met dat vergelijk met Steve Jobs.

    NEE DAT IS COOK OOK NIET!

    Zou ook een beetje raar zijn als figuren als Steve Jobs als een lopende band binnengehaald konden worden op het moment dat er één wegvalt.

    De beste man doet het aardig goed en we weten allemaal dat succes niet eeuwig duurt. Het moest eens gaan gebeuren, maar kom op mensen! De KWARTAAL cijfers vallen een paar miljard minder hoog uit! Menig grote multinationals mocht dromen van überhaupt 5 miljard per kwartaal omzet. Er wordt over gesproken alsof Apple op randje faillisement staat. Dat is echt niet zo!

  22. Origineel geplaatst door Pascal
    Mooi om te horen dat jullie heel tevreden zijn met jullie iPhone XR. Mij ontgaat alleen de link met het onderwerp hier. Het gaat niet om de iPhone XR zelf, maar met name om de positie van Apple en haar producten in de markt.

    Het gaat niet om de XR, dus de titel van dit artikel klopt dan ook niet?? Het gaat wel om de XR en de verkopen, echter de meeste reaguurders draven hier door en wijken uit van het onderwerp. Dat de iPhones op eerste oog duur lijken is begrijpelijk, maar het is echt niet zo dat de telefoons van andere fabrikanten zoveel goedkoper geproduceerd kunnen worden, alleen de kosten worden door, bijvoorbeeld Android phones deels betaald door google, iets wat we allemaal weten, maar niet willen horen. Op het moment dat apple zijn verdienmodel gaat aanpassen dan kan apple de verkoopprijs van hun producten ook zo halveren

  23. Verschepen is geen verkoop! Je kunt dus wel miljoenen van de iphone maken en verschepen maar als de verkoop daarvan gaat gebeuren via bv tele2, toestel voor 100 euries bij een abonnement na 2 jaar dato dan os het in mijn ogen een flop.

    Apple staat in dienst tot de klant? Wanneer is er dan eindelijk een darkmode? Wanneer worden er batterijen in toestellen gestopt met langere gebruikt duur? En zo zijn er al jaren vele zaken waar users van iphone om vragen, ook in de iculture peilt die nog steeds niet aanwezig zijn.

    Leuk marketing verhaaltje voor Tim in elkaar gezet maar uiteindelijk draait het om de pegels.

  24. Het wordt hoog tijd dat er een nieuw manavment komt bij Apple, zoals eerder aangehaald zijn de success verhaaltjes voorbij. Apple luisterd naar de klanten, dit is dik gelogen, want de meeste klanten willen geen 800 euro meer betalen voor een telefoon, apple dwingt klanten met van alles en nog wat, wat goed is voor Apple maar ten nadele is voor de klanten. Dus wat die cook zegt is grote onzin. En ja de cijfers zullen verder dalen in 2019, hoe hoger de prijzen nu worden van een iphone hoe beter, hoe sneller cook en zijn management zullen worden vervangen, want de aandeelhouders van Apple zullen dit niet blijven tollereren dit gedrag van het management.

  25. Ik vind Apple The best! Heb de 6 plus 4 jaar met volle tevredenheid gebruikt. Hij is nog steeds snel genoeg en vooral veilig genoeg. De camera vond ik te achterhaald. Daarom wilde ik een nieuwe en Ik heb sinds een week de Xr. Het overzetten van data was verbazingwekkend simpel. Alleen maar de vraag of ik een nieuwe iPhone had met ja beantwoorden, of ik mijn oude nog in de buurt had ook met ja beantwoorden en voilà, de gehele inhoud van mijn oude telefoon werd gelijk geheel automatisch in mijn Xr gezet. Fantastische belevenis. Geen gedoe met WiFi codes en allerhande wachtwoorden. Dat wist ik zelf niet eens als fervent Apple-liefhebber!

    Buiten deze voor mij sublieme gebruikerservaring vind ik dat Apple juist wel met visie bezig is. Ik heb het idee dat Apple op het gebied van gezondheidszorg bezig is met het ontwikkelen van zaken waar mensen veel aan hebben. De Apple watch is een begin. Dat deze levens heeft gered is fantastisch. Iedereen wil gered worden door technologie, als dat beschikbaar komt voor een breder publiek dan de happy few die er nu geld voor over heeft, zou dat de wereld kunnen veranderen.

    Ik vind de visie van Cook genoeg. Zelf kan ik het niet beter. En ik krijg de kriebels van mensen die zuur reageren. Makkelijk schoppen om je eigen frustratie af te reageren. Het is naar mijn mening alleen maar de kift.

  26. Dat gezeik altijd over de iPhone prijzen. Ik rij in een nieuwe middenklasser, omdat ik een nieuwe Porsche 911 cabrio niet kan betalen…en ik ben er ook heel gelukkig mee…

  27. Als je de prijs van een iPhone te hoog vind koop je er toch geen? Android heeft veel meer keuze. Makkelijk zat. En wil je toch een nieuwe iPhone, ja dan moet betalen.
    Maar vergeet dit niet: iPhones blijven hun waarde veel beter behouden, en Apple ondersteunt iPhones met nieuwe OS versie voor jaren.

  28. @J: Lachwekkend hoe deze vergelijking altijd wordt gemaakt.. de afwerking ain’t all that namelijk. Worden ook ‘slimme’ toepassingen doorgevoerd om de kosten te drukken. Moet je nageven dat het OS heel goed is maar dat praat zeker de bedragen van de laatste lijn echt niet goed.

    Ik heb zelf de iPad Pro 2018 aangeschaft en gezien de restricties vind ik het de NL prijs zeker niet waard. Ook dat men het moet doen met kromgetrokken bodies vind ik ook wel jammer.

  29. Origineel geplaatst door Leo
    De huidige generatie iPhones is gewoon veel te duur , ook die zogenaamde goedkope.

    Onder de 500€ moet een nieuwe iPhone zijn, zeker een zogenaamd budget model. Ik wil niet meer dan circa 300€ betalen en zit dus aan gebruikte iPhones vast, maar met deze nieuwprijzen zal ik vele jaren moeten gaan achterlopen , immers de gebruikte iPhone prijzen zullen ook veel hoger blijven. Heb nu een SE welke 11 maand oud was toen ik m voor 250€ kocht…….

    Ik denk dat je misschien toch maar eens naar Android moet gaan kijken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.