KPN-Play-logo

KPN Play dit najaar beschikbaar: Netflix-concurrent met live-tv en iOS-app

KPN gaat dit najaar Play introduceren: een Netflix-achtige dienst met live televisiezenders, die je kunt kijken via iPhone, iPad, Android en Chromecast.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

KPN-Play-logoKPN introduceert dit najaar een eigen video-on-demand-dienst met de naam Play. Play biedt onbeperkte toegang tot films, series en de meest bekeken tv-zenders. Het verschil met Netflix, is dat je ook live tv-programma’s kunt kijken zodat ook het Nederlandse tv-aanbod is afgedekt. Via een iOS- en Android-app en via Chromecast kijk je naar de programma’s, ook als je geen klant van KPN bent. KPN Play werkt met een maandabonnement, waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot al het videomateriaal.

KPN heeft geen plannen om Play ook op laptops en desktops beschikbaar te stellen. Een abonnementsprijs is nog niet bekendgemaakt; wel zal Play maandelijks opzegbaar zijn. Door een Netflix-achtige dienst te combineren met tv-zenders kan KPN een vrij complete dienst aanbieden. Hoeveel zenders er beschikbaar komen, wil KPN nog niet zeggen. Er loopt momenteel een pilot met 300 testers, die in juli wordt uitgebreid naar 1500 tot 2000 testers. De resultaten van die pilot zullen worden gebruikt om te bepalen wat het exacte aanbod van KPN Play wordt.

Het betekent waarschijnlijk niet dat je je abonnement op Netflix de deur uit kunt doen, want sommige films en series worden exclusief verkocht aan bepaalde partijen. KPN geeft aan nog zoekende te zijn, welk aanbod ze zullen bieden. KPN wil met Play inspelen op het veranderende kijkgedrag van consumenten. Ze willen meer jongeren aanspreken, die niet gewend zijn om op vaste tijden voor de buis te gaan zitten. Ook moet het mogelijk worden om overal te kijken via internet: thuis of onderweg. Dit hoeft geen internet van KPN te zijn.

KPN heeft voor tv-klanten al een dienst om televisieseries en films terug te kijken. Het is nog onduidelijk of dat aanbod deel gaat uitmaken van KPN Play. Dat Google ook een dienst met de naam Play heeft, is toeval.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.