shutterstock_17348599

Apple gaat spoorwegovergangen toevoegen aan Apple Kaarten

Apple gaat spoorwegovergangen toevoegen aan Apple Maps, omdat mensen te veel vertrouwen op digitale kaarten.

Op Apple Kaarten zal in de toekomst duidelijker te zien zijn dat je een spoorwegovergang kruist. Dat komt omdat mensen steeds meer vertrouwen op digitale kaarten, waardoor ze zonder uitkijken een spoorweg oversteken of zelfs denken dat het een parkeerplaats is.

shutterstock_17348599

Spoorwegovergangen in Apple Kaarten

Het probleem speelt momenteel vooral in de VS, waar de Amerikaanse National Transportation Safety Board de 11 grootste technologiebedrijven heeft gevraagd om de spoorwegovergangen voortaan op hun kaarten te tonen. Het geldt voor Apple, maar ook voor andere bedrijven zoals Google, Garmin, HERE, MapQuest, Microsoft, OpenStreetMap en TomTom. De meer dan 200.000 spoorwegovergangen moeten ook op digitale kaarten te zien zijn, omdat automobilisten ze anders over het hoofd zien. Apple werkt al samen met de autoriteiten om de spoorwegen toe te voegen.

Man parkeerde op spoorwegovergang
Het gaat om alle soorten spoorwegovergangen, zowel met als zonder slagboom. De NTSB heeft een voorbeeld waarbij het misging: begin 2015 parkeerde Jose Alejandro Sanchez-Ramirez op een spoorwegovergang, nadat hij de instructies van Google Maps verkeerd had gelezen. De slaperige man stapte uit de auto, maar werd vervolgens samen met zijn auto geschept door een voorbijrazende trein. De man zelf overleed en er raakten 32 treinreizigers gewond.

Spoorwegovergangen toevoegen is flinke klus

Eén van de oorzaken zou zijn dat Google Maps geen spoorwegovergang liet zien, aldus de NTSB. Dit zou de kans hebben verkleind dat de man per ongeluk de overweg op was gereden. Veel bedrijven zijn al begonnen met het toevoegen van spoorwegdata, maar hebben meer tijd nodig om alle info te vergaren.

Dat het niet zo snel gaat, blijkt ook wel uit het feit dat Apple maar mondjesmaat nieuwe steden toevoegt voor de OV-informatie. Gisteren werd bekend dat Apple OV-informatie voor enkele Britse steden heeft toegevoegd, te weten Birmingham, Manchester, Liverpool, Newcastle, Sheffield, Glasgow, Edinburgh, Leeds, Bradford, Bristol, Portsmouth, Nottingham en Cardiff. Maar het gaat daarbij alleen om OV-informatie en niet om de geografische (GIS)-data, waaruit de exacte locaties van spoorwegen en spoorwegovergangen zijn af te lezen.

Omdat de regeling alleen voor de VS geldt, kan het nog wel even duren voordat we in Europa de spoorwegovergangen op de kaart zien. Het blijft dus een kwestie van zelf opletten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2016, 9:26
Categorie Diensten
Onderwerpen apple kaarten, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.