Tim Cook Apple Watch

Tim Cook: ‘Niemand kan voorspellen of Apple Watch een hit wordt’

Tim Cook heeft in een interview gezegd dat niet te voorspellen valt of de Apple Watch een hit wordt. Net als bij de iPod en iPhone zal men achteraf pas de waarde ervan inzien.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook Apple WatchHet is inmiddels vaste prik wanneer Apple een nieuw product uitbrengt. Er is een groep mensen die er zeker van zijn dat het een hit wordt en een groep die er niets in ziet. Dit geldt ook voor de Apple Watch, waarvan de eerste modellen op 24 april verkocht zullen worden. In een interview met Fast Company deelt Apple CEO Tim Cook zijn visie over het mogelijke succes van de Apple Watch. Hij blikt hierbij terug op de introducties van de iPod, iPhone en iPad.

In het interview refereert Cook aan het moment waarop Apple in 2001 de iPod aangekondigde. Het bedrijf had lage verwachtingen wat betreft het succes van de muziekspeler en een grote groep mensen zag niet in waarom je een iPod nodig zou hebben. Bij het uitbrengen van de iPhone waren de verwachtingen hoger en zette Apple het doel om in het eerste jaar 10 miljoen toestellen te verkopen. Voor de Apple Watch worden volgens Cook niet zulke doelen gesteld:

We hebben geen verkoopaantallen voor de Apple Watch vastgesteld. Om de hem te gebruiken heb je een iPhone 5, 6 of 6 Plus nodig, wat ervoor zorgt dat hooguit een bepaald aantal mensen hem straks kunnen gebruiken. Maar ik denk dat het goed zal gaan. Ik gebruik de Watch elke dag en zou niet meer zonder willen.

Over de vraag van critici waarom we de Apple Watch nodig hebben, zegt Cook dat het niet vooraf te voorspellen valt of een nieuw product een hit zal gaan worden:

Ik denk dat van alle revolutionaire dingen die Apple gedaan heeft van te voren niet voorspeld werd dat ze een succes zouden worden. Mensen zagen er pas tijdens het terugblikken de waarde van in. Misschien geldt dat ook voor de Apple Watch.

Volgens Cook zullen we de waarde van de nieuwe smartwatch in gaan zien wanneer we de Watch gaan gebruiken. Hiervoor zullen we dus nog tot 24 april moeten wachten. Vanaf dan kan iedereen de Apple Watch zelf om hun pols dragen en ervaren of het apparaat toegevoegde waarde heeft of niet.

Lees ook: Apple Watch kopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2015, 7:52
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.