tim-cook-apple-watch

Tim Cook: ‘Apple Watch wordt net zo onmisbaar als de iPhone’

De Apple Watch wordt net zo'n essentieel apparaat als de iPhone, voorspelde Tim Cook tijdens een presentatie. Iedereen gaat dankzij apps het horloge op een andere manier gebruiken.

tim-cook-apple-watchApple-topman Tim Cook beleefde een opmerkelijke dag: de aandelenkoers van Apple schoot zodanig omhoog, dat de beurswaarde van Apple voorbij de 700 miljard schoot. En dat is nog maar het begin, want Cook is vol zelfvertrouwen dat de Apple Watch een gigantische hit wordt. Tijdens een conferentie van Goldman Sachs vertelde Cook, dat hij verwacht dat de Apple Watch een onmisbaar apparaat wordt. Vooral door de vele gespecialiseerde apps, waardoor je de Apple Watch helemaal op je eigen behoeften kunt afstemmen.

Daarmee denkt Cook zich te kunnen onderscheiden van alle andere smartwatches die op de markt zijn. Cook vertelde op de conferentie dat er al meerdere apparaten zijn die smartwatch worden genoemd, maar die hebben het leven van mensen niet veranderd. Apple wil dat wel doen en denkt dat de Apple Watch genoeg te bieden heeft om zich echt te onderscheiden van wat er al is.

Volgens Cook zullen consumenten verbaasd zijn hoe breed de Apple Watch inzetbaar is. Bijvoorbeeld om sportuitslagen te ontvangen. “Iedereen gaat zijn eigen favoriete functie vinden”, vertelde Cook. “Ik gebruik die van mij altijd in de sportschool om mijn activiteiten te meten. Zit ik te lang, dan tikt de Apple Watch me op de pols, dat ik moet opstaan.” Allemaal mooi en aardig, maar als straks in april 2015 de verkoop van start gaat is er één belangrijk obstakel: je hebt altijd een iPhone nodig om het horloge te kunnen gebruiken.

Cook sprak ook over Apple’s groei in China en vond dat die groei te danken is aan het feit dat Apple veel kennis heeft van de Chinese markt en samenwerkt met goede partners. Ook vertelde Cook over de snelheid waarmee Apple Pay doorbreekt. Sinds Apple Pay van start ging hebben zich al 2.000 banken en andere financiële instellingen aangemeld. De nieuwste deelnemer is luchtvaartmaatschappij JetBlue, die passagiers in het vliegtuig met Apple Pay laat betalen. Dat het allemaal zo vlot gaat, is volgens Cook eraan te danken dat Apple alles zelf in de hand heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 11:07
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, tim cook

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.