Tikkie met een QR-code.

Tikkie werkt nu met meerdere bankrekeningen en maakt QR-codes

Tikkie, de app om betaalverzoeken te sturen met elke bank, heeft een handige uitbreiding gekregen. De app laat je nu meerdere bankrekeningen instellen. Handig als je bijvoorbeeld bankiert bij meerdere banken.

Tikkie met een QR-code.
Ken je Tikkie nog? Deze handige app laat je snel een betaalverzoek maken, zodat je iemand meteen om geld kunt vragen. Het voordeel is dat dit werkt met elke bank, dus iedereen kan Tikkie gebruiken om geld aan vrienden en familie te vragen. Dankzij een nieuwe update is Tikkie een stuk veelzijdiger geworden, want je kunt nu meerdere bankrekeningen aan de app koppelen.

Tikkie met meerdere bankrekeningen

Als je Tikkie download en installeert, wordt bij het opstarten gevraagd om je eigen bankrekening toe te voegen. Deze wordt gebruikt om het betaalverzoek te maken, zodat de ontvanger het gevraagde bedrag via iDEAL naar jouw eigen ingestelde bankrekening overmaakt. Maar als je meerdere bankrekeningen hebt, kon je met Tikkie niet veel doen. Vanaf nu is daar verandering in gekomen, want je kunt in Tikkie tot maximaal vier bankrekeningen toevoegen. Makkelijker als je bijvoorbeeld een en/of-rekening hebt of rekeningen hebt bij meerdere banken. Als je meerdere rekeningen toegevoegd hebt, kun je daarna bij elk nieuw betaalverzoek kiezen naar welke rekening het bedrag overgemaakt wordt.

Tikkie met meerdere bankrekeningen en QR-codes.

Een andere handige nieuwe functie in Tikkie is de mogelijkheid om een betaalverzoek ook via een QR-code te delen. Tikkie biedt al de optie om een verzoek te delen via WhatsApp, Telegram, Messenger en sms, maar dit kan nu ook met een QR-code. Dit komt vooral van pas als iemand jou een bedrag verschuldigd is waarvan je geen contactgegevens hebt, zoals bij een Marktplaats betaling. De QR-code is te scannen via een algemene QR-codescanner. Helaas werkt het niet vanuit de scanner in de bunq-app of bij ING Bankieren. Een optie is om gebruik te maken van 3D Touch op het appicoon op de Google Chrome-browser, want die heeft sinds kort een ingebouwde QR-codescanner.

Tikkie verscheen in de zomer van vorig jaar en komt uit de stal van ABN AMRO. Bij de lancering was het alleen mogelijk om een betaalverzoek te delen via WhatsApp, maar het werkt sinds een update later in 2016 ook met andere berichtendiensten. Bovendien werkt Tikkie ook met Siri, zodat je een betaalverzoek aan kunt maken met je stem. Dankzij de handige functies van Tikkie, benoemden wij de app als beste Nederlandse nieuwkomer in de iCulture Awards van 2016.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2017, 12:55
Categorie Apps
Onderwerp mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.