Office voor Mac

Probeer nu al de TouchBar-functies van Office

Microsoft heeft Office 2016 voor Mac aangepast voor de Touch Bar op de MacBook Pro 2016. In een testversie kun je het alvast proberen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s nieuwe MacBooks met Touch Bar zijn al een paar maanden verkrijgbaar, maar voor zakelijke gebruikers was er nog één grote wens om er optimaal gebruik van te maken: Touch Bar-ondersteuning in Office. Daar komt nu verandering in, want Microsoft heeft een testversie van Office 2016 uitgebracht, die ondersteuning biedt voor de Touch Bar. Word, Excel, PowerPoint en Skype for Business zijn te gebruiken met de Touch Bar, Outlook nog niet.

Office Insider voor Mac

Touch Bar voor Microsoft Office

Je kunt deze testversie installeren via de menu-optie Help > Controleren op Updates > Deelnemen aan het Office Insider-programma. Je hoeft dus niet een speciale status als betatester te hebben, want iedereen kan eraan meedoen. Microsoft biedt daarbij twee opties, Slow en Fast. Fast is bedoeld voor mensen die frequent nieuwe updates willen hebben, ook als ze nog niet helemaal stabiel zijn. Dit zijn mensen die graag feedback geven en bugs bij Microsoft willen melden. Slow biedt minder updates en meer stabiliteit. De Touch Bar-ondersteuning is toegevoegd voor mensen die meedoen aan het Slow-programma.

Microsoft AutoUpdate met Insider Slow.

Om de Touch Bar-functies te kunnen gebruiken moet je versienummer 15.31 (170207) hebben. In deze versie zijn geen andere vernieuwingen te vinden.

Zo gaan de Office-apps werken met de Touch Bar

In Word maakt de Touch Bar het makkelijker om de Focus Mode te gebruiken. Daarmee krijg je alleen de tekst te zien en niet de knoppen voor bijvoorbeeld opmaak. Wil je toch de kleur van je tekst of het lettertype wijzigen, dan vind je de benodigde knoppen op de Touch Bar.

In PowerPoint krijg je een grafisch overzicht van alle lagen binnen een slide. Zo kun je ze makkelijker anders sorteren, meteen via de Touch Bar. Ook kun je objecten anders ordenen en er zijn functies aanwezig voor tekstopmaak.

Office voor Mac

In Excel krijgen veelgebruikers de mogelijkheid om snel recente functies in de Touch Bar te raadplegen. Ook kun je de kleuren van een cel snel aanpassen en krijg je in de Touch Bar aanbevolen grafiektypes te zien.

Outlook krijgt nog ondersteuning voor de Touch Bar. Je kunt bij het maken van een e-mailtje zien welke recente documenten je hebt gebruikt, zodat je ze snel als bijlage kunt toevoegen. Ook komt er een Vandaag-weergave op de Touch Bar, om snel te kunnen zien welke vergaderingen er vandaag staan gepland. Voor de fans van Skype for Business kun je meteen vanuit de Touch Bar een gesprek starten, ophangen, video in- en uitschakelen of het bureaublad delen. Even het gesprek muten kan natuurlijk ook.

Om de nieuwe functies te gebruiken moet je beschikken over een 13- of 15-inch MacBook Pro 2016 met Touch Bar nodig. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt in het Office Insider Program, dan is het goed om te weten dat er ook zo’n programma voor de iPhone en iPad is, maar daar zul je je wel apart voor moeten aanmelden. Microsoft beloofde vorig jaar al dat er ondersteuning voor de Touch Bar zou komen in Office 2016 en gaf daarbij aan dat alle productiviteitsapps daarvoor zullen worden aangepast.

Gewone gebruikers zullen nog even moeten wachten. De officiële update van Microsoft Office wordt in de komende weken verwacht, nadat eerst eventuele bugs uit het betaprogramma zijn opgelost. Dat het wordt toegevoegd aan het Slow-programma betekent wel dat er nog weinig problemen worden verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2017, 17:54
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen microsoft office, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.