iOS 8 calendar screenshot

Tijdzonebug Google Calendar in iOS 8 opgelost

De tijdzonebug in iOS 8 met Google Calendar-afspraken lijkt eindelijk te zijn opgelost. Voor de bugfix is geen speciale update vereist.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8 calendar screenshotEen hardnekkige tijdzonebug – ook wel bekend als de GMT-bug – in Apple’s Agenda-app lijkt eindelijk te zijn opgelost. De GMT-bug zorgde ervoor dat afspraken gemaakt met Google Calendar in de verkeerde tijdzone werden gesynchroniseerd, waardoor ze op een verkeerd tijdstip in je agenda kwamen te staan. Meerdere iPhone-gebruikers melden echter dat het probleem sinds vannacht is verholpen. Het lijkt er op dat de tijdzonebug aan de serverkant is aangepakt.

Omdat de problemen met tijden speelden in de Agenda-app van iOS 8 bij het gebruik van Google Calendar, is het onduidelijk wie nou precies voor problemen zorgde. Google en Apple hebben beide niks over de bug gemeld, ondanks de vele klachten op supportfora.

De agendatijden worden sinds vannacht bij meerdere gebruikers correct getoond. Een groot aantal van deze gebruikers lijkt het vorige week verschenen iOS 8.1.3 te draaien, maar bij sommigen werkt de agenda ook correct op eerdere iOS 8-versies. Het lijkt er daarom op dat de laatste iOS 8-update niet iets te maken heeft met de oplossing. Apple noemde de agendaproblemen ook niet in de update-informatie.

Via MacRumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 13:50
Categorie Diensten
Onderwerpen activity, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.