The Vault game

Met The Vault ontdek je hoe een escape room werkt

Altijd al willen weten hoe een escape room werkt? In de game The Vault ga je in Amsterdam op zoek naar een geheim object en kun je oefenen met de hints die je in een escape room krijgt.

De makers van escape room The Vault in Amsterdam, brengen vandaag een game uit die als proloog dient voor het spelen in een echte escape room. Zo kun je vooraf kijken of een escape room iets voor jou is. Wij konden de game alvast proberen.

The Vault game

The Vault is de eerste app van Sherlocked, de makers van deze game. Het komende jaar zijn ze van plan nog twee apps te lanceren: een proloog voor een andere escape room die ze in New York gaan bouwen en een app voor geliefden om romantische speurtochten te maken. Die romantische app komt heel toepasselijk rond Valentijnsdag uit. Maar eerst gingen we bezig met The Vault.

Wat is een escape room en hoe werkt het?

Een escape room werkt als volgt: je gaat met een groep mensen zoals vrienden en collega’s naar een afgesloten ruimte en krijgt meestal een uur de tijd om eruit te komen. Door samen te werken en alle verstopte hints te vinden en raadsels op te lossen moet het lukken om uiteindelijk te ontsnappen. Ook al heb je een uur de tijd, het is natuurlijk de bedoeling om er zo snel mogelijk uit te komen. Maar hoe is het eigenlijk om in een escape room te zitten? Voordat je met vrienden zo’n evenement boekt wil je misschien eerst wat meer gevoel krijgen wat je er nou bij kunt verwachten. Vandaar The Vault, waarmee je alvast kunt oefenen. Hieronder lees je onze ervaringen.

The Vault: onze ervaringen

De game geeft in de intro aan dat er ergens in Amsterdam een object ligt verborgen. Het is jouw taak om dat object te vinden. Zonder verdere uitleg begin je aan het avontuur en ga je proberen om de eerste deur te openen. Door met je vinger te bewegen op het scherm kan je rondkijken in de kamer. Zodra je iets ziet wat je zou kunnen helpen om verder te komen kun je erop tikken. Het openen van deuren, lades en kluizen werkt op dezelfde wijze als in het echte leven: om een deur te openen zou je hem toch echt naar je toe moeten trekken. Alleen erop tikken gaat je niet verder brengen.

The Vault game

In het begin kan het spel erg frustrerend zijn. Wanneer je even geen idee hebt wat je moet doen is de wanhoop al snel nabij. Gelukkig krijg je na verloop van tijd in de gaten hoe alles werkt en maakt de frustratie plaats voor plezier en wilskracht om verder te komen. Blijf goed zoeken naar aanwijzingen en probeer raadsels die je tegenkomt op te lossen, want die zijn er niet voor niets. Elke deur in het spel zit namelijk op slot en het verschilt per deur hoe je die open krijgt. Kijk goed in lades, kastjes en andere plekken waar iets verstopt kan liggen, maar let ook goed op cijfers. Die helpen je namelijk vaak om een codeslot te kraken.

hint-escape-room-the-vault

De game ziet er zeer professioneel uit en is tot in detail netjes afgewerkt. De eerste kamers zijn lastig om door te komen, zeker omdat je zelf moet ontdekken hoe alles werkt. Zodra je eenmaal de smaak te pakken hebt zul je zien dat je steeds sneller door een kamer gaat. Maar pas op: je moet goed blijven opletten en rondkijken, want de hints worden per kamer moeilijker.

Het nadeel van een dergelijke game is dat je het maar éénmaal kunt spelen. Als je weet hoe je raadsels moet oplossen, is er niets meer aan.

The Vault vanaf woensdag in de App Store

Ben je benieuwd of het jou lukt om het spel uit te spelen? Je kunt het zelf proberen want vanaf vandaag is de game voor iedereen te downloaden in de App Store. In de video hierboven zie je alvast hoe het er aan toe gaat in de escape rooms van The Vault. Als je de game eenmaal onder de knie hebt, ben je klaar voor het echte werk en kan je in één van de drie kamers in het echt spelen.

Heb je nu al zin gekregen om te gaan spelen, dan is de uitstekende game The Room ook een goede introductie om ermee vertrouwd te raken. Inmiddels is The Room Three verschenen, dus je kunt nog even vooruit met oefenen om te ontsnappen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 03 augustus: Een eerdere versie van dit artikel bevatte een niet-correcte video.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:00
Categorie Apps
Onderwerp games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.